Evenimentul Zilei > Social > Mare atenţie! Rubrica din Declaraţia pe proprie răspundere îţi aduce amenzi de nu te vezi
Mare atenţie! Rubrica din Declaraţia pe proprie răspundere îţi aduce amenzi de nu te vezi

Mare atenţie! Rubrica din Declaraţia pe proprie răspundere îţi aduce amenzi de nu te vezi

Există o greşeală pe care o fac foarte mulţi români atunci când completează Declaraţia pe proprie răspundere şi care aduce amenzi foarte mari. Dar nu este chiar vina noastră, deoarece există contradicţii la nivelul oficialilor.

În acest context, este şi vina autorităţilor care se contrazic în declaraţii, iar documentele anunţate sunt pline de exprimări ambigue.

„Reglementarea legală, în momentul de față, solicită declarație pe propria răspundere atunci când faci activitate fizică individuală sau când te duci să-ți cumperi pâine de la magazinul de vizavi”, arată în Starea de urgenţă.

Ministrul de Interne a declarat că nu este nevoie de declarație pe propria răspundere atunci când te deplasezi în apropierea locuinței sau atunci când îți plimbi animalul de companie.

Declaraţii în contradictoriu

Din păcate, nu s-a adaptat și legislația la declarația ministrului de Interne. Oamenii sunt confunzi și, din această cauză, greșesc și sunt sancționați. Eu nu cred că oamenii au de ce să fie sancționați ei ascultând și crezând ce le spune ministrul de Interne. Lucrurile acestea se pot corecta foarte ușor”, a spus Prof. Dr. Alexandru Rafila.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a precizat că persoanele care ies în apropierea locuinţei pentru a-şi plimba animalele de companie sau pentru activităţi fizice nu trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere, deoarece autoritățile le pot verifica adresa din buletin.

Cu căţelul la plimbare fără Declaraţie?

„Cei care îşi scot căţelul la plimbare nu trebuie declaraţie, pentru că în momentul în care poliţistul îl verifică vede că pe buletin este adresa unde omul îşi plimbă căţelul sau face sport în jurul blocului”, a explicat Marcel Vela.

Şi atuncim după cine să se ghideze oamenii?

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE