Trebuie spus că „informațiile” incriminate de ministrul Vela apar la puțin timp după ce acesta a demis mai mulți prefecti și a avut un schimb dur de replici cu secretarul de stat din minister, Raed Arafat.

Potrivit acestor „documente neasumate”, Vela ar fi fost recrutat în 1987 pe baza „sentimentelor patriotice”, de Securitate, și se ocupa de „turisti”. Un document dubios, întrucât Securitate nu făcea recrutări în mediul rural și nu era interesată de un fenomen inexistent: turismul rural.

Pe o rețea de socializare, ministrul a prezentat documentele CNSAS, negând o astfel de apartenență.

„Observ că în aceste zile este o efervescență crescută a atacurilor la adresa mea, deranjând probabil prea tare lumea ,,băieților deștepți” din zona Ministerului Afacerilor Interne.

Să nu uităm că MAI are un buget total de aproximativ 4 miliarde de euro și un ministru nou, venit din provincie, fără să știe hațișurile și conexiunile tridimensionale din aceasta zonă, deranjează foarte multe persoane.

Revenim la ultimul atac, cel cu securitatea, o ciorbă reîncalzită cu fluturașii împrăștiați în campania electorală din anul 2000 împotriva unor candidați incomozi. Pe acest subiect SRI a dat la vremea respectivă un comunicat precum că pliantele respective sunt false (în 4 iunie 2000).

Pentru curioși și conturile false de pe Fbk, afișez mai jos corespondența din 2001 și Decizia CNSAS din 2007.

Totodată, amintesc că s-au verificat arhivele și în anul 2019, iar concluziile CNSAS sunt publicate acum pe site-ul www.cnsas.ro la rubrica ,,Menținere Decizii”.

În rest, să auzim numai de bine și vă doresc un An Nou fericit, tuturor!

La mulți ani frumoși!”, a scirs pe pagina sa de Facebook, Marcel Vela.

Citește și: