Marcel Ciolacu, de Ziua Internațională a tineretului: „România se poate baza pe noile generaţii”

Marcel Ciolacu, de Ziua Internațională a tineretului: „România se poate baza pe noile generaţii” Sursa foto: Răzvan Vălcăneanțu/EVZ

Cu ocazia Zilei Internaționale a tineretului, premierul Marcel Ciolacu a transmis un mesaj pentru aceștia, menționând că tinerii sunt cu siguranță arhitecții viitorului, iar ei trebuie îndrumați către perspective concrete.

Marcel Ciolacu le-a urat tuturor tinerilor din România și din întreaga lume „La mulți ani” și a punctat că energia lor inspiră și mobilizează.

Marcel Ciolacu, mesaj pentru tineri

Marcel Ciolacu și-a exprimat bucuria pentru că a avut ocazia de a discuta zilele acestea cu reprezentanți ai tinerilor, care i-au întărit convingerea că România se poate baza pe noile generații.

Tinerii reprezintă viitorul, iar energia vârstei lor şi entuziasmul cu care păşesc în viaţă au nevoie de perspective reale pentru a le pune în valoare potenţialul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mă bucur că am avut chiar în aceste zile ocazia de a discuta cu reprezentanţi ai tinerilor, care mi-au întărit convingerea că România se poate baza pe noile generaţii, pe spiritul lor inovator şi pe dorinţa de a performa.

Simţim lucrul acesta ori de câte ori valoarea unor tineri români şi rezultatele lor sunt apreciate în plan intern şi chiar internaţional, dar în egală măsură avem datoria să venim cu soluţii la problemele generaţiei lor, iar la nivelul Guvernului menţinem un dialog constant cu asociaţiile reprezentative, pe teme de educaţie, sprijin şi oportunităţi pentru tineri”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Sursa foto: Gov.ro

În 1999, recomandarea emisă de Conferința Mondială a Miniștrilor responsabili pentru Tineret de a desemna 12 august ca Ziua Internațională a Tineretului a fost confirmată și adoptată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU).

Ziua Internațională a tineretului și procesul adoptării

În anul 1998, a fost adoptată o rezoluție care proclama data de 12 august ca Ziua Internațională a Tineretului. Această inițiativă a fost realizată în cadrul primei sesiuni a Conferinței Mondiale a Miniștrilor Responsabili pentru Tineret, eveniment găzduit de Guvernul Portugaliei în colaborare cu Organizația Națiunilor Unite (ONU) și desfășurat la Lisabona în perioada 8 - 12 august 1998.

Această recomandare importantă a fost ulterior confirmată și susținută în cadrul celei de-a 54-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, prin adoptarea Rezoluției 54/120. Această rezoluție a primit denumirea de „Politici și programe care implică tineretul” („Policies and programmes involving youth”) și a fost adoptată la data de 17 decembrie 1999.

Planul global de acțiune pentru tineret, adoptat de Adunarea Generală a ONU în anul 1996, stabilește un cadru de politici și orientări menite să îndrume acțiunile la nivel național și internațional pentru a îmbunătăți situația tinerilor.

Acest program de acțiune are un rol fundamental în dezvoltarea tinerei generații. Focalizându-se pe consolidarea capacităților la nivel național în sfera tineretului, programul are drept obiectiv și extinderea numărului și ameliorarea calității oportunităților disponibile tinerilor, pentru a facilita participarea lor deplină, eficientă și constructivă în societate.