Ciolacu a reacţionat pe Facebook în urma deciziei CNDC cu privire la atacul lui Iohannis, care la finalul lunii aprilie acuza PSD că „vrea să dea Ardealul ungurilor”.

„Președintele Iohannis are obligația de a-și cere public scuze și de a promite românilor că nu va mai încerca să-și țină partidul în viață cu teme nedemne pentru un președinte european.

Derapajul președintelui privind Ardealul a fost sancționat astăzi de CNCD. Un gest necesar, dar simbolic. Din păcate, răul pe care Iohannis l-a făcut prin discreditarea funcției prezidențiale rămâne imens.

Președintele ar fi trebuit să știe că, în Europa sec. XXI, nu mai poate veni cu asemenea petarde grosolane în spațiul public. A făcut România de râs în toate cancelariile europene!

Prioritățile românilor sunt altele, domnule Iohannis! Și ar trebui să înțelegeți inclusiv acest lucru!”, a scris Marcel Ciolacu.

Într-un punct de vedere transmis G4Media.ro, reprezentanţii Administrației Prezidențiale au transmis că președintele Iohannis consideră „profund politică” sancțiunea primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea de astăzi a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Având în vedere că decizia CNCD este una profund politică, Președintele României va contesta această hotărâre la instanța competentă”, se arată în documentul citat.

Amintim că miercuri, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNDC) a anunțat sancțiunile și avertismentele contravenționale valabile pentru 18 cauze înaintate instituției.

AICI PUTEŢI CITI cum a motivat CNCD amenda primită de Iohannis pentru declaraţiile referitoare la maghiari, PSD şi Ardeal.

La 29 aprilie 2020, liderul de la Cotroceni a lansat acuzaţii dure în direcţia PSD, partid pe care l-a acuzat că vrea să dea Ardealul ungurilor.