Ciolacu și Ciucă se întâlnesc duminică pentru a discuta bugetul pentru 2024

Ciolacu și Ciucă se întâlnesc duminică pentru a discuta bugetul pentru 2024 Coaliția PSD PNL a încheiat negocierile pentru alegeri. Au fost un eșec total. Sursa foto: Razvan Valcaneantu

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor avea o întâlnire de lucru duminică, pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor, anunţă Agerpres, citând surse politice.

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se întâlnesc duminică pentru a discuta proiectul de buget pentru 2024. Mai exact, liderii coaliţiei de guvernare discută duminică, 10 decembrie 2023, proiectul de buget pentru anul viitor, au declarat surse politice.

Marcel Ciolacu: În acest weekend vom lucra împreună

Aşadar, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor avea o întâlnire de lucru pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor. La discuţii va participa inclusiv ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

„În acest weekend vom lucra împreună pe proiectul de buget pe 2024, unde investiţiile reprezintă fundamentul viziunii noastre de dezvoltare economică. De asemenea, va exista cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educaţie. Acest lucru am dorit să-l menţionez ca să fie clar pentru toată lumea”. Este anunţul făcut chiar de premierul Marcel Ciolacu, vineri, în şedinţa de Guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursele spun că se negocia bugetul pentru 2024

Surse oficiale au precizat că discuţiile pe bugetul pentru 2024 se vor derula duminică.  La întâlnire urmând să participe, printre alţii, premierul, preşedintele PNL şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Marcel Ciolacu nu exclude o candidatură în tandem cu Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale. „Cea mai bună variantă este o coaliție între PSD și PNL” - Evenimentul Zilei

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Potrivit aceloraşi surse, prim-ministrul doreşte ca proiectul de buget să fie pus în transparenţă săptămâna viitoare. Mai exact, luni. Şi tot săptămâna viitoare, joi, să fie transmis în Parlament spre dezbatere şi adoptare.

FMI va veni la Bucureşti pentru a discuta măsurile lui Marcel Ciolacu

O delegație a Fondului Monetar Internațional urmează să ajungă în România. Această vizită ar urma să aibă loc, joi. Specialiștii FMI sunt îngrijorați de majorările prevăzute în Legea pensiilor.

Noua Lege a pensiilor, care a trecut de Parlament, spune că pensiile vor fi de două ori crescute în 2024, prima dată în ianuarie, cu 13,8%. Iar în septembrie vor creşte chiar și cu 40% pe baza recalculării cu noua formulă de calcul.

Această nouă formulă își propune să elimine inechitățile care s-au acumulat în timp. În acest context, FMI atrage atenția că bugetul țării nu și-ar permite să dea recalculările din septembrie.