Sporuri dubioase și privilegii și pentru șoferii de la Curtea de Conturi
- Antonia Hendrik
- 9 decembrie 2023, 13:28
Curtea de Conturi oferă sporuri şi alte drepturi pentru șoferi și muncitori. Mai exact, aceştia primesc pe lângă salariile mari şi alte beneficii, cum ar fi spor de gestionarea informațiilor clasificate.
Curtea de Conturi oferă sporuri pentru șoferi și muncitori pe lângă salariile pe care le au. Instituția care ar trebui să verifice gestionarea corectă a banilor publici, șoferii și muncitorii primesc spor de gestionarea informațiilor clasificate.
Informația apare în „Lista personalului plătit din fonduri publice la 31.03.2023 în conformitate cu prevederile art. 33 din Legea nr. 153 / 2017 – Transparenţa veniturilor salariale”. Instituția este condusă de un fost subofițer de poliție, Mihai Busuioc.
Curtea de Conturi nu se uită la bani
Potrivit descrierii de pe site-ul Curții de Conturi, misiunea acestei instituții este „să contribuie la o bună gestionare a finanțelor publice, oferind cetățenilor și reprezentanților aleși ai României asigurări suficiente că resursele publice sunt folosite corect, eficient și cu înțelepciune”.
La Curtea de Conturi lucrează 1.662 persoane, potrivit informațiilor de pe site-ul instituției. Organigrama arată că această curte are o „direcție de transport auto”.
Curtea de Conturi. Sursa foto: Facebook
Șoferii primesc spor de gestionarea informațiilor clasificate
Potrivit acestei liste, un șofer primește un salariu între 4.998 și 5.516 lei pe lună. Însă, la acest salariu se adaugă două sporuri:
- unul pentru condiții vătămătoare, între 563 și 622 de lei pe lună,
- altul pentru „gestionarea datelor și informațiilor clasificate”, tot între 563 și 622 de lei pe lună.
Un muncitor calificat are un salariu între 4.800 și 4.900 de lei pe lună, dar primește ambele sporuri de condiții vătămătoare și de gestionare a datelor clasificate – cuprinse între 360 și 387 de lei pe lună.
În lista privind salariile la Curtea de Conturi, în martie 2023, arată că absolut toți angajații instituției încasează aceste sporuri, mai puțin conducerea curții.
Instituţia este condusă de Mihai Busuioc, absolvent al școlii de subofițeri de poliție de la Câmpina – situație pe care acesta o camuflează în CV-ul său scriind că a studiat la “Școala Militară „Vasile Lascăr“ – Câmpina“. Mihai Busuioc a fost, între 2009 și 2012, președinte al Consiliului Infrastructurii Naționale de Informații Spațiale.