MARATONUL de SEX, un MIT? Vezi cât e de normal să-l ţină TOATĂ NOAPTEA
- Andreea Ciulac
- 19 septembrie 2012, 21:21
Poveştile bărbaţilor despre nopţile lungi de amor ar trebui văzute precum legendele pescăreşti: pe undeva, există un sâmbure de adevăr, însă restul ţine de plăcerea de a inventa.
În realitate, organismul uman nu este construit pentru a servi drept maşină de sex şi are propriul sistem de autoreglaj, care-i "încetineşte" pe bărbaţi.
O partidă la fiecare 4 ore
Fiecare orgasm secătuieşte corpul de energie valoroasă, greu de recuperat în câteva minute. Aşa se face că, după fiecare partidă consumată, erecţia se instalează din ce în ce mai greu. Mai mult, în primele 20 de minute de la ejaculare, organul sexual masculin devine flasc şi chiar dureros la atingere. Un bărbat sănătos, spun medicii, ar trebui să poată întreţine un alt contact sexual abia după 3-4 ore. Orgasm mai puţin intens
O altă dovadă care distruge mitul maratonului de sex este faptul că bărbaţii care se grăbesc să-şi satisfacă partenerele înainte de a fi complet recuperaţi ating orgasmul mai greu şi ejaculează cu presiune extrem de scăzută. Pe de altă parte, cu cât e mai lungă perioada de abstinenţă, cu atât va fi mai mare şi forţa de ejaculare. "Majoritatea se aprind mai greu după ce au avut sex, oricât s-ar strădui. E practic imposibil s-o ţii aşa câteva ore", spune Debby Herbenick, cercetător ştiinţific la Universitatea Indiana. Femeile: "E oribil şi dureros"
Vestea bună este că nici femeile nu-şi doresc partide nesfârşite de amor. Ba dimpotrivă, după mai mult de 20 de minute, încep să simtă discomfort şi chiar durere. "Pentru ele, 30, 60 sau 90 de minute de sex e deja prea mult. Oricum, circa 16% din femei ajung rar la orgasm prin penetrare vaginală", explică Herbenick. Potrivit expertului, o soluţie ar fi joaca cu vibratorul sau orice altă activitate cu caracter sexual care nu implică un consum imens de energie.