„Vreau să vă spun că Alianţa USR-PLUS va participa la acest maraton. Aseară ne-am înscris şi eu şi Dacian Cioloş în acest maraton, alături de foarte mulţi dintre colegii noştri din ţară, alături de candidaţii la europarlamentare, mulţi dintre ei vor fi la ora aceea deja europarlamentari şi vom susţine toate cele 40 de proiecte înscrise în maraton”, a spus Dan Barna.

El a mai adăugat că va susţine proiectul privind reconstrucţia Palatului Copiilor, deoarece în copilărie a participat la cursuri de fotografie și ceramică iar cei mici pot căpăta din acel loc numeroase îndeletniciri practice. De cealaltă parte, Dacian Cioloș a anunțat că va alerga 5 kilometri și va susține construcția „Căsuței din munți”, un refugiu alpin unde se vor desfășura activități extrașcolare precum taberele de vacanța ale copiilor.

„Voi alerga şi eu la acest maraton distanţa de cinci kilometri, chiar dacă în ultima vreme nu am avut timpul suficient să mă antrenez, dar o să fac pentru asta, pentru că e un proiect care ne uneşte pentru nişte obiective care sunt în jurul nostru. Eu am ales să alerg pentru a susţine finanţarea 'Casei de pe munte'. E vorba de un refugiu montan din munţii Cindrelului, care odată reamenajat să poată să constituie un punct de sosire şi de plecare pentru drumeţii şi pentru mai multe evenimente de munte. Avem nevoie să încurajăm tinerii de astăzi să iasă pe munte, să aibă contact cu natura, să aprecieze ceea ce ne oferă natura şi mediul, care este foarte bogat în această zonă. O fac şi cumva afectiv, pentru că în momentele mele de relaxare, de regăsire şi de reîncărcare sunt ieşirile pe munte şi contactul direct cu natura”, a spus Cioloș.

 

 

Te-ar putea interesa și: