Evenimentul Zilei > Actualitate > Maramureş. Gafă la casa de pensii. Familia pădurarului Liviu Pop lăsată fără pensie de urmaş
Maramureş. Gafă la casa de pensii. Familia pădurarului Liviu Pop lăsată fără pensie de urmaş

Maramureş. Gafă la casa de pensii. Familia pădurarului Liviu Pop lăsată fără pensie de urmaş

Familia pădurarului ucis anul trecut nu primeşte ajutor financiar din cauza incompetenţei unui angajat de la casa de pensii. Acesta a scris că pădurarul a murit în urma unei boli obişnuite, anulându-i astfel pensia de urmaş.

Familia pădurarului Liviu Pop a fost abandonată de stat. Moartea silvicului a lăsat pe lume 3 copii fără tată. Acesta le-a fost răpit la jumătatea lunii octombrie a anului trecut, de către hoţii de lemne. Responsabilii se află încă în libertate. Printre aceştia se numără şi fiul unui procuror important de la Tărgu Lăpuş. Aceştia au declarant că pădurarul s-ar fi împuşcat singur, Soţia, împreună cu cei 3 copii, a fost nevoită să se mute din casa în care locuiau, la bunica copiilor, din motive financiare.

Totul pentru ca în documentul pensiei de urmaş, în dreptul decesului, e notat ca bărbatul a murit din cauza unei boli obişnuite. Asta deşi în certificatul de deces e specificat clar într-un alineat că în urma autopsiei s-a descoperit o “hemoragie internă prin plagă toracică împuşcată”.

Anamaria Pop, soţia pădurarului ucis, a povestit cele întâmplate într-un interviu pentru B1TV: „Cred că vor sa-şi bată joc de noi, va daţi seama. Pe mine ce mă indignă foarte mult şi mă doare e cauza decesului. Casa de Pensii Maramureş, la un om perfect sănatos, la 30 de ani, impuşcat, au scris cauza decesului boală obişnuită”, a povestit Anamaria Pop, relatează ziarmm.ro

Femeia cere statului să dovedească că poate să aducă la justiţie astfel de criminali şi ii acuză pe procurori că nu o ţin la curent cu ancheta. Ea spune că a aflat din presă că cazul s-a mutat la Parchetul General.