MApN face angajări. Sunt disponibile aproape 1.700 de posturi. Cum se face selecția candidaților

MApN face angajări. Sunt disponibile  aproape 1.700 de posturi. Cum se face selecția candidaților

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare, fiind disponibile 1.695 de posturi pentru soldați și gradați profesioniști. Ultima zi de înscriere este pe 24 octombrie.

MApN caută persoane pentru cele aproape 1.700 de locuri disponibile de soldați și gradați profesioniști. Pentru a fi admis, candidații trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

Condițiile și criteriile de recrutare

Astfel, candidații trebuie să aibă cetățenie română și domiciliul stabilit în România, iar vârsta minimă a acestora trebuie să fie de 18 ani la data începerii programului de instruire.

E nevoie să fie absolvenţi cel puţin ai primilor doi ani de studiu din învăţământul secundar superior și să aibă permis de conducere valabil, categoria B și C. De asemenea, ei trebuie să fie declarați admiși la probele de selecție, la examenul medical.

Ne puteți urmări și pe Google News

Selecția candidaților a început încă din 26 septembrie, iar ultima zi de depunere a dosarelor este data de 24 octombrie. Se poate opta pentru orice post, indiferent de județul de domiciliu, dar înscrierea se face numai în judeţul în care candidatul domiciliază. Viza de flotant nu se ia în considerare.

Mai mult, înscrierile nu pot fi efectuate online, acestea putând fi făcute numai la biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar din județul/sectorul de domiciliu.

Cum se face repartizarea în funcție

Candidaţii nu susţin examene scrise, însă sunt ierarhizaţi pe baza punctajului obţinut în funcţie de rezultatele înregistrate la probele de selecţie, de nivelul studiilor absolvite şi de media de la bacalaureat, dar şi de distanţa la care au domiciliul faţă de unitatea militară pentru care optează.

Formarea inițială a celor admiși se va face pe o perioadă de cinci luni, în centrele de instruire/unităţile de instrucţie ale categoriilor de forţe ale armatei.

Cei care nu au efectuat stagiul militar trebuie să parcurgă și să finalizeze un program de instruire care cuprinde două module: modulul instruirii individuale, destinat formării deprinderilor individuale, și modulul perfecţionării instruirii de specialitate, axat pe pregătirea militară specifică armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare.

Candidații care au efectuat anterior serviciul militar sau au activat în calitate de SGP nu vor parcurge decât al doilea modul.