Evenimentul Zilei > International > Manifestație la Moscova. Asasinarea opozantului lui Putin, Boris Nemţov, comemorată
Manifestație la Moscova. Asasinarea opozantului lui Putin, Boris Nemţov, comemorată

Manifestație la Moscova. Asasinarea opozantului lui Putin, Boris Nemţov, comemorată

Manifestație la Moscova. Câteva sute de persoane s-au adunat în capitala Rusiei pentru a comemora asasinarea lui Boris Nemțov, opozant al lui Vladmimir Putin.

Manifestație la Moscova. Prietenii și simpatizanții opozantului Boris Nemţov, câteva sute de ruşi în total, s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei pentru a-i cinsti memoria, relatează AFP şi dpa, preluate de Agerpres. Nemţov a fost asasinat acum şase ani.

Acesta a jucat un rol important în opoziţia faţă de Vladimir Putin şi a fost vicepremier în timpul lui Boris Elţin. Boris Nemțov a fost împuşcat mortal pe un pod în apropiere de Kremlin, la 27 februarie 2015.

Manifestație la Moscova

„Ne adunăm aici în această zi în fiecare an pentru a arăta puterii că nu am uitat şi nu vom uita. Memoria lui Boris nu va fi ştearsă”, a declarat pentru France Presse unul dintre participanţi, fostul premier Mihail Kasianov.

Conform unui ONG specializat în monitorizarea manifestaţiilor, circa 740 de persoane luau parte la comemorarea lui Boris Nemțov, la începutul după-amiezii. La eveniment au fost prezenți și mai mulţi ambasadori ai ţărilor din Uniunea Europeană.

„Un exemplu pentru cei cărora nu le sunt indiferente libertatea, drepturile omului şi democraţia”

„Nemţov rămâne un exemplu pentru cei cărora nu le sunt indiferente libertatea, drepturile omului şi democraţia”, a transmis pe Twitter reprezentanţa Uniunii Europene în Rusia.

Justiția rusă a condamnat cinci bărbaţi originari din Cecenia şi Inguşetia (din Caucazul rus), în 2017, la pedepse între 11 şi 20 de ani de închisoare, în legătură cu acest asasinat. Familia lui Boris Nemţov a denunţat un „fiasco total” al justiţiei ruse, care nu l-a identificat pe comanditarul real.

Fundaţia Boris Nemţov a anunţat, tot sâmbătă, că premiul său anual pentru curaj civic îi va reveni în acest an disidentului Aleksei Navalnîi, pentru apărarea valorilor democratice din Rusia.

O noua inregistrare ar putea oferi indicii in cazul asasinarii lui Boris Nemtov. Ce a surprins un sofer care trecea prin zona

Un opozant a lui Vladimir Putin ajuns în pragul morţii! A fugit din Rusia după ce a fost otrăvit