Mai mulți maneliști renumiți, amendați la o nuntă la care au participat 66 de persoane. Petrecerea încălca reglementările în vigoare menite să ducă la restrângerea răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Poliția a descins pe 28 aprilie, în jurul orei 22.25, în imobil, după ce un vecin deranjat de zgomotul de petrecere a sunat la 112.

Polițiștii au dat mai multe amenzi, cu acest prilej, atât organizatorilor cât și lăutarilor care au cântat la petrcere. Au fost amendați cu câte 500 de lei maneliștii Florin și Petrică Cercel, Sorin Talent și Marinică Nămol.

Alte patru persoane s-au ales cu dosar penal. În urma verificărilor, oamenii legii au constatat că cei patru trebuiau să se afle în carantină. Aceștia au încălcat regulile de carantinare, astfel că vor fi cercetați penal, conform legilor în vigoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădarnicirea și combaterea bolilor.

„La evenimentul privat, ce se desfășura într-un imobil din Pantelimon, participau mai multe persoane, fără să fie respectate măsurile și interdicțiile impuse de autorități. La fața locului, polițiștii au identificat 66 de persoane”, a transmis IPJ Ilfov.

Orașul Pantelimon a intrat în carantină, pentru 14 zile, începând din 20 martie. Carantina zonală s-a prelungit cu 14 zile din 3 aprilie şi din 17 aprilie, cu alte 7 zile.

MAI își scoate oamenii în stradă

În acest context, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că aproximativ 26.000 de cadre vor acționa în minivacanţa de Paşte, la nivel national. Un număr de 1.500 de poliţişti de la serviciile de poliție rutieră se vor afla în cele mai tranzitate zone.

Pompierii vor înfiinţa puncte temporare de lucru pe litoral şi pe Autostrada A2. Turiştii care vor merge în stațiunile montane sunt sfătuiţi să evite drumeţiile pe traseele interzise deoarece se anunţă risc de avalanşe.

Un număr de 14.000 de lucrători MAI vor acţiona în zona lăcaşurilor de cult.

„La slujbele religioase care vor fi organizate la cele peste 12.300 de lăcaşuri de cult din întreaga ţară se estimează participarea a peste 1,7 milioane de persoane. Măsurile de ordine şi siguranţă publică, precum şi cele de prevenire şi de stingere a incendiilor din zona lăcaşurilor de cult vor fi asigurate de aproximativ 14.000 de angajaţi al MAI”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului, Monica Dajbog.