Evenimentul Zilei > Politica > Mandatul lui Cioloș pentru Bruxelles, discutat în Parlament
Mandatul lui Cioloș pentru Bruxelles, discutat în Parlament

Mandatul lui Cioloș pentru Bruxelles, discutat în Parlament

Comisiile reunite pentru afaceri europene urmează să se întrunească mâine pentru a discuta proiectul de mandat cu care premierul Dacian Cioloş va participa la reuniunea Consiliului European, a anunţat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban.

"Am sesizat Comisiile de afaceri europene reunite, care urmează să se întrunească în cursul zilei de mâine (marţi – n.r.), la o oră pe care o vor stabili de comun acord şi vor dezbate acest proiect de mandat în prezenţa premierului sau a ministrului de Externe", a declarat Ludovic Orban la finalul Birourilor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

El a adăugat că a propus în Birourile reunite ca, în cazul în care în Comisiile de afaceri europene există vreo modificare la proiectul de mandat pe care l-a înaintat premierul Cioloş către Parlament, această modificare să se facă prin hotărârea Parlamentului într-o eventuală reuniune în plen a celor două Camere.

"Birourile permanente reunite au hotărât să fie sesizate Comisiile reunite de afaceri europene, care, în cazul în care avizează favorabil proiectul de mandat, rămâne acela care a fost depus de premierul Cioloş. În cazul în care în Comisiile de afaceri europene există vreo modificare la proiectul de mandat pe care l-a înaintat premierul Cioloş către Parlament, această modificare să se facă prin hotărârea Parlamentului într-o eventuală reuniune în plen al celor două Camere", a spus Orban, citat de Agerpres. 

Potrivit lui Ludovic Orban, în şedinţa Birourilor reunite, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a solicitat să existe dezbatere în plenul reunit şi aprobarea mandatului premierului şi în cazul în care Comisiile reunite de afaceri europene avizează favorabil proiectul de mandat care a fost înaintat de Cioloş. 

Comisiile reunite de afaceri europene decid dacă îl invitată pe premierul, Dacian Cioloş, sau pe ministrul de externe, Lazăr Comănescu, potrivit lui Orban. 

Preşedintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloş să participe la reuniunea Consiliului European care va avea loc la Bruxelles pe 17 şi 18 decembrie