"Mănâncă, roagă-te, iubeşte"

"Mănâncă, roagă-te, iubeşte"

O carte despre lucrurile importante din viaţa unei femei, care face furori în Occident, va apărea în România.

Editura Humanitas se pregăteşte să arunce pe piaţă o adevărată „bombă“ editorială, care de ceva vreme „a dat pe spate“ cititorii şi criticii de dincolo şi dincoace de Ocean. Bestsellerul „Mănâncă, roagă-te, iubeşte“, în care autoarea, Elizabeth Gilbert, povesteşte felul în care a căutat experienţele esenţiale din viaţa unei femei, va fi publicat în colecţ ia „Memorii/Jurnale“ a editurii.

Având titlul în original „Eat, Pray, Love“, cartea a fost publicată în SUA în 2006 şi a devenit rapid un uriaş bestseller, situându-se timp de peste un an numărul 1 pe lista celor mai bine vândute cărţi non-fiction a prestigioasei publicaţii „New York Times“ şi numărul 1 pe lista similară a Asociaţiei Librarilor Americani. Cu 5 milioane de exemplare vândute, volumul a fost prezentat de Oprah Winfrey în celebrul ei show şi continuă să fie tradus peste tot în lume.

„Mănâncă, roagă-te, iubeş-te“ va sta şi la baza unui film având-o ca protagonistă pe celebra Julia Roberts, iar drept producător pe Brad Pitt. Acţiunea cărţii este rezumată de însuşi subtitlul său: „O femeie caută lucrurile cu adevărat importante în Italia, India şi Indonezia“. Cele trei lucruri cu adevărat importante pe care le va găsi sunt: mâncarea, rugăciunea şi, bineînţeles... sexul, corespunzătoare celor trei regiuni geografice. 12 kilograme în plus La 30 de ani, autoarea, Elizabeth Gilbert, avea tot ce-şi putea dori o femeie „de succes“. Asaltată însă de îndoieli, suferind de panică şi insatisfacţii, se prăbuşeşte în depresie, urmare a unei relaţii catastrofale, soldate cu un divorţ. Aşa că tânăra americancă abandonează totul şi pleacă în lume de una singură.

În cele trei zone de destinaţie, Liz va experimenta lucrurile „cele mai importante“, care-i lipsiseră până atunci: în Italia, tânăra va mânca pe rupte, gustând deliciile de tip „la dolce vita“ şi punând pe ea 12 kilograme; în India, află într-un ashram, prin asceză, ce este căutarea spirituală şi se roagă la greu; în sfârşit, în Indonezia, încearcă să-şi reconcilieze trupul cu sufletul, face sex pe săturate şi îşi găseşte marea dragoste.

A rezultat această carte, cu o concluzie demnă de Paulo Coelho: „Uneori, fericirea se află la capătul lumii. Călă- toreşti ca să ajungi la tine însăţi. Ca să te descoperi“. Nu întâmplător, probabil, autoarea locuieşte în prezent, alternativ, la Philadelphia şi în... Brazilia. FRAGMENT Sexul şi Roma „Acum, dacă e să-l cred pe Giulio, cuvinţ elul ăsta - SEX - e lucrul pe care calci când mergi pe stradă la Roma, e ceea ce curge prin fântânile ei arteziene şi îi umple aerul mai ceva ca zgomotul traficului. Tot ce fac romanii e să se gândească la el, să se îmbrace pentru el, să-l propună, să-l refuze, să-l transforme în sport şi în joc. Asta ar explica măcar în parte motivele pentru care, deşi e un oraş minunat, la Roma nu mă simt ca acasă.“

Ne puteți urmări și pe Google News