Cornelia Naum a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că întregul scandal în care a fost implicată după arestarea ginerelui său, Iulian Herţanu, îl are ca ţintă pe premier.

Mama premierului a vorbit şi despre momentele prin care a trecut odată cu audierea sa la DNA Ploieşti, în calitate de martor în dosarul în care este arestat ginerele său, Iulian Herţanu, spunând că discuţiile s-au limitat la problemele firmei sale.

"Nu am avut niciodată niciun fel de emoţii în legătură cu întâlnirea cu procurorul. Am avut o oarecare teamă de întâlnirea cu presa. (…) Am simţit jena de a fi privit 40 de minute încontinuu, cu aparatele lipite de geam", a declarat mama premierului Ponta, spunând că a încercat să evite orice discuţie directă cu junaliştii, având impresia că va sări pe ea "un stol de păsări".

Mama premierului a mai spus că, în ziua în care ginerele său a fost ridicat de acasă, la firma de contabilitate Exfin 2000 SRL, pe care o deţine împreună cu fiica sa, a avut loc o percheziţie şi au fost ridicate toate calculatorele şi documentele, fără a fi găsit vreun document care să aibă legătura cu firma Grossman.

Ea a explicat că a înfiinţat această firmă de contabilitate în anul 2000, când a ieşit la pensie şi când Victor Ponta "abia intrase în pâine ca procuror", şi că nu a avut nicio legătură cu firma Grossman.

Mama premierului a mai spus că nu înţelege de ce a fost chemată în faţa procurorilor, în calitate de martor, în dosarul în care este arestat ginerele său, din moment ce nu a văzut niciun document al firmei S.C. Grossmann Engineering Group şi nu a avut niciodată nicio legătură cu această societate.

Aceasta a mai spus că este conştientă de efectul pe care acest dosar îl poate avea asupra imaginii lui Victor Ponta şi că, dacă l-ar putea convinge, l-ar ruga să demisioneze.

"Lovind în mamă, loveşti şi în fiu, lovind în soră, loveşti şi în frate. Asta presupun. (…) Dacă aş avea putere să-l conving mâine să plece din această funcţie, să văd cum se descurcă în această situaţie în care suntem în ziua de azi, şi economică, chiar şi politică, l-aş convinge să plece, însă nu e un copil mic. De mult timp nu mai face ce spune mama", a declarat Cornelia Naum.

Cornelia Naum a fost întrebată şi de ce nu a vrut ca fiul ei să o însoţească la DNA Ploieşti.

"Nu am vrut să am imaginea unei persoane speriate, care pozează în victimă. Am refuzat categoric imaginea de săracă, bătrână şi bolnavă. Nu sunt atât de naivă şi atât de slabă încât nu m-am prins ce cu ce are legături…Nu am vrut să dau imaginea unei persoane speriate, neputincioase. Chiar m-a deranjat că tot timpul s-a spus că am 72 de ani…Ei, şi ce dacă am 72 de ani? Mă pot încă descurca pe picioarele mele, pentru treburile mele. Vi s-ar fi părut aberant să se interpreteze ca o presiune asupra Justiţiei? Nu asta ne mai trebuie pe lânga celelalte acuzaţii", a mai spus mama premierului.

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a fost audiată, joi, timp de proximtiv o oră, la DNA Ploieşti, în dosarul în care este arestat ginerele său, Iulian Herţanu. Ea a aşteptat timp de aproximativ 40 de minute pe holul DNA Ploieşti până când a intrat la audieri.

Te-ar putea interesa și: