Malta oferă stimulente financiare turiștilor. Sezonul 2021 poate fi unul de succes

Statele Uniunii Europene doresc revitalizarea sectorului turistic prin acordarea unor facilități și stimulente pentru turiști. Malta a pregătit un proiect ambițios pentru stimularea turiștilor.

Statele Uniunii Europene încearcă din răsputeri să-și salveze turismul afectat puternic pentru al doilea sezon consecutiv de pandemie. Pentru a exemplifica,  Malta a anuntat că va oferi bani, în forma unor reduceri la hoteluri, pentru cei care petrec cel puțin trei zile pe insulă.

Malta dorește atragerea turiștilor

Astfel, satul maltez speră să atragă mai mulți turiști. Asta în condițiile în care în anul 2020 practic industria ospitalității s-a prăbușit. Potrivit datelor statistice numărul turiștilor care au vizitat Malta a scăzut cu peste 80% față de 2019.

Așadar, după cum prevede noul proiect de relansare a turismului, cei care rezervă cazare la un hotel de trei stele vor primi 100 de euro.  Persoanele care optează pentru patru stele - primesc 150 de euro, iar cei care se vor caza la cinci stele - 200 de euro, relatează ziare.com.

În jur de 35.000 de vizitatori sunt așteptați să beneficieze de această facilitate propusă de guvernul maltez pentru a revitaliza sectorul turistic.

Malta are cea mai mare rată de vaccinare din UE

Autoritățile din Malta au anunțat totodată că țara are cea mai mare rată de vaccinare din Uniunea Europeană. În Malta s-a administrat cel puțin o doză la 42% dintre adulți.

Deocamdată persoanele care sosesc în Republica Malta din statele/zonele portocalii, inclusiv România, trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat.

Domeniul HoReCa este, după cum se cunoaște, cel mai afectat sector economic de pandemie la nivel internațional. Majoritatea statelor europene își doresc să nu rateze și să salveze cât mai mult din acest an turistic, respetând în același timp măsurile de prevenție și combatere a pandemiei COVID-19. În aceeași situație se găsește și România, dar în țara noastră măsurile se lasă mult așteptate, iar discuțiile concrete privind sprjinirea turismului sunt mult  amânate.