Evenimentul Zilei > International > Malaezia expulzează 50 de nord-coreeni
Malaezia expulzează 50 de nord-coreeni

Malaezia expulzează 50 de nord-coreeni

Malaezia urmează să expulzeze cincizeci de nord-coreeni a căror viză a expirat, deşi există o interdicţie impusă cetăţenilor nord-coreeni de a părăsi ţara după asasinarea lui Kim-Jong-nam, a anunţat viceprim-ministrul malaezian, Ahmad Zahid Hamidi.

Asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim-Jong-un, ucis cu un agent neurotoxic în urmă cu o lună, a provocat o puternică degradare a relaţiilor diplomatice dintre Malaezia şi Coreea de Nord.

Viceprim-ministrul a anunţat că cincizeci de nord-coreeni angajaţi în statul Sarawak din insula Borneo vor fi expulzaţi, în ciuda interdicţiei impuse cetăţenilor din Coreea de Nord de a părăsi Malaezia. Ahmad Zahid Hamidi nu a explicat de ce autorităţile malaeziene au decis acest lucru.

„Vom trimite la Phenian muncitorii nord-coreeni din Sarawak ale căror vize (de muncă) au expirat", a adăugat viceprim-ministrul Ahmad Zahid Hamidi.

Cei 50 de nord-coreeni fac parte dintr-un grup de 176 de muncitori, angajaţi în mine şi şantiere de construcţii. Viceprim-ministrul malaezian a menţionat că aproximativ 315 nord-coreeni vor ramâne în ţară, cu vize valabile.

Coreea de Nord a acuzat Kuala Lumpur că vrea să distrugă regimul de la Phenian din cauza nemulţumirilor faţă de modul de desfăşurare a anchetei din Malaezia.

Coreea de Sud a acuzat Coreea de Nord de orchestrarea asasinarii lui Kim Jong-nam, acesta trăind în exil din cauza criticilor aduse regimului nord-coreean. Phenianul a negat acuzaţiile şi a susţinut că Kim Jong-nam a murit în urma unui atac de cord.

Viceprim-ministrul malaezian Ahmad Zahid Hamidi a declarat în faţa parlamentului că Kim-Jong-nam a fost îmbălsămat, în condiţiile în care nici un membru al familiei nu a venit să revendice rămăşiţele acestuia.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: