Tot acum s-au ales și conducerile filialelelor Crucii Roșii din toată țara. Pintre candidații cu notorietate a fost Viorel Catarmă, pentru funcția de vicepreședinte.

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, neguvernamentală, bazată pe voluntariat care oferă asistență de urgență, în caz de dezastre, precum și educație în domeniul sanitar în România.  Este afiliata națională a Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

 

Istoria Crucii Roșii din România a început în iulie 1876. Deși România încă nu își proclamase independența, Principele Domnitor Carol I și autoritățile din București construiau instituțiile și organizațiile necesare unui stat independent.

Printre semnatarii actului de înființare a Societății Crucea Roșie se regăsesc nume ilustre ale elitei românești, precum Nicolae Cretzulescu, George Cantacuzino, C.A. Rosseti, Ion Ghica, Dimitrie Sturza sau Carol Davila. Primul președinte al societății a fost prințul Dimitrie Ghica.

De asemenea, în timpul Celui de-al Doilea Război Balcanic, în care România a decis soarta conflictului, Crucea Roșie Română a organizat spitale pentru bolnavii de holeră. Aceste spitale, împreună cu ambulanțele, au fost organizate cu implicarea Reginei Elisabeta și a Principesei Moștenitoare Maria a României, potrivit dcnews.ro

 

Te-ar putea interesa și: