Nu mai este un secret că majoritatea persoanelor se îngrașă de sărbători. Cu toate astea, bucătarii au sărit în ajutorul gospodinelor și au dezvăluit rețeta de maioneză dietetică fără ulei. Doar așa vei putea face salată de boeuf cu puține calorii.
Dacă vrei să nu te îngrași de sărbători, poți încerca rețeta de maioneză dietetică fără ulei. Ea are puține calorii și merge adăugată la salata de boeuf. An de an, gospodinele din toate colțurile țării se pregătesc pentru Crăciun și Revelion.
Majoritatea rețetelor de sărbători sunt foarte calorice, dar bucătarii au descoperit maioneza fără ulei, un ingredient extrem de important. Dacă nu vrei să ai grija kilogramelor în plus de sărbători, trebuie să încerci să faci salată de boeuf cu maioneză dietetică fără ulei. Maioneza dietetică are doar 10% din caloriile celei clasice.
Pentru a o prepara, gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente:
patru ouă patru lingurițe rase de muștar – adică echivalentul a în jur de 20 de grame 300 de grame de iaurt grecesc cu 2% grăsime sare, după gust piper alb măcinat – acest ingredient este opțional, în funcție de preferințe
Cum să prepari maioneză fără ulei
Se pun cele patru ouă pe foc, în apă rece. Din momentul în care încep să fiarbă, se mai lasă încă cinci minute. Se scot din apa clocotită și se țin în jur de trei minute sub jet de apă rece, astfel încăt să se răcească rapid și să se oprească procesul de fierbere. Se pun apoi pentru alte zece minute într-un vas cu apă rece.
După ce sunt decojite și tăiațe jumătăți, se pun în paharul înalt al blendeului de mână cu cele patru lingurițe de muștar și jumătate din cantitatea de iaurt grecesc.Amestecă până vei obține o compoziție omogenă, cremoasă. Se adaugă puțină sare și iaurtul rămas, se mixează încă un minut și maioneza dietetică fără ulei este gata, potrivit playtech.
Rețetă, maioneză fără ou
Și maioneză fără ou, folosită în perioada postului, are mai puține calorii. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
– 150 ml de lapte (lapte de soia, laptede migdale)
– 300 ml de ulei
– 1 lingură de muștar
– 2-3 linguri de suc de lămâie
– 1 linguriță de sare (sau după gust)
Laptele și uleiul trebuie să fie la temperatura camerei (temperatura ingredientelor trebuie să fie aceeași). Puneți laptele și uleiul în blender. Adaugă sarea, sucul de lămâie (sau oțetul) și muștarul și amestecă conținutul. Maioneza ta este gata.