Copiii vor afla cum maimuța Otto a organizat o evadare ca în filme de la Zoo Târgu Mureș

Copiii vor afla cum maimuța Otto a organizat o evadare ca în filme de la Zoo Târgu Mureș

Grădina Zoologică din Târgu Mureș este unica din țară care de trei ani încoace își deschide porțile pentru o seară magică. Pe 7 iunie, de la ora 18.00, copiii cu dizabilități și familiile lor sunt găzduiți în acest loc cu povești fascinante, unde vor avea parte de momente speciale, alături de animalele preferate. „Dreamnight at Zoo” este un proiect internațional, conceput de Grădina Zoologică Rotterdam, în anul 1996, proiect în care sunt implicate 289 grădini zoologice din toată lumea, printre care și cea de la Târgu Mureș, recunoscută la nivel internațional.

Oricărui turist care ajunge în Târgu Mureș i se recomandă să viziteze Grădina Zoologică. Încă din 1960, de când s-a înființat, cu doar zece animale, a fost un punct de atracție. Acum, este cea mai mare grădină din țară și, potrivit părerilor vizitatorilor, cea mai atractivă. Ocupă 20 de hectare, are peste 500 de animale și este vizitată anual de peste 200 000 de turiști. Există specii rar întâlnite și povestea unor animale a creat legende pe care copiii, și nu doar ei, le savurează cu nesaț. Elefănțica Tania a intrat în depresie deoarece era singură și a creat o adevărată mișcare mondială până când Zoo din Budapesta a donat-o pe Hela, pentru ca Tania să nu mai fie singură.

Sau Otto, un macac năbădăios care evada periodic din Zoo și punea toată suflarea orașului pe jar. Aventurile lui au culminat cu instigarea formării unui grup organizat în 2014, când Otto și alte cinci maimuțe și-au luat tălpășița de la Zoo. Toate au fost capturate, iar Otto s-a întors spășit. Aceste povești și multe altele le află copiii în noaptea în care stau la Zoo.

Începutul visurilor

Copiii care sunt diferiți, bolnavi sau cu dizabilități, au resurse inepuizabile de a dărui și absorb ca un burete afecțiunea celor din jur. Atunci când acești copii sunt în preajma animalelor atmosfera devine miraculoasă, incredibilă. Intrați în lumea celor care nu cuvântă, copiii găsesc punți de comunicare nebănuite, iar gesturile animalelor sunt leac al sufletului lor. „Dreamnight at Zoo”, o cavalcadă de sentimente unice, momente de veselie și sinceritate, este un eveniment de binefacere popular, care a crescut și a cucerit jumătate din lume.

În 1996, Peter van de Wulp, îngrijitorul animalelor din Zoo Rotterdam, a luat inițiativa de a organiza o seară anuală pentru copiii bolnavi cronici. Directorul Grădinii Zoologice a fost de acord și toți muncitorii s-au implicat pentru a crea o seară de vis pentru copii. 175 de copii cu cancer și rudele lor au venit la Zoo în această primă seară prin Spitalul de Copii Sophia.

Efectele întâlnirii cu animalele

Copiii vor afla cum maimuța Otto a organizat o evadare ca în filme de la Zoo Târgu Mureș Fondator:IonCristoiu www.evz.ro special Scopul programului este de a face oarecum mai bună viața copiilor grav bolnavi, pentru a-i ajuta în procesul lor de vindecare și pentru a le da putere în lupta lor de zi cu zi. Copiii invitați și familiile lor pot lua parte la un program cu adevărat unic și special, în care se pot simți într-adevăr ca oaspeți VIP. Organizatorii se întrec în surprize. „Acest proiect destinat copiilor cu dizabilități funcționează perfect la Târgu Mureș, unde an de an vin la Noaptea de vis peste 150 de persoane. E o mare bucurie pentru noi să fim împreună în asemenea momente. Știm cu toții beneficiul pe care îl au animalele în viața copiilor, de aceea încurajez aceste vizite și în alte zile ale anului. Mai mult, invităm copiii să aducă la Zoo desene realizate de ei, în care să fie prezente fragmente din viața persoanelor cu dizabilități, trăsăturile pozitive și valorile acestora”, a declarat Claudiu Maior, consilierul primarului municipiului Târgu Mureș.

Termenul limită pentru înscrierea celor interesați este 5 iunie 2019. Înscrierile au loc la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, unde vor fi depuse și desenele. După cele două ediții, participanții s-au declarat foarte încântați de proiect și spun că întâlnirea copiilor bolnavi cu animalele are efecte incredibile

 

Ne puteți urmări și pe Google News