Evenimentul Zilei > Actualitate > Măicuța care cerșea bani la metrou, era de fapt altcineva. Ce au descopert jandarmii. VIDEO
Măicuța care cerșea bani la metrou, era de fapt altcineva. Ce au descopert jandarmii. VIDEO

Măicuța care cerșea bani la metrou, era de fapt altcineva. Ce au descopert jandarmii. VIDEO

Un echipaj de poliție și de jandarmi care verificau felul în care sunt respectate restricțiile împotriva COVID-19 au făcut o descoperire surprinzătoare, la metroul de la Piața Victoriei.

Descoperire surprinzătoare pe peronul metroului din stația Piața Victoriei. Un echipaj de poliție și de jandarmi care verifica respectarea restricțiilor sanitare impuse de autorități pentru combaterea pandemiei a făcut o descoperire surprinzătoare.

S-a întâmplat în stația de metrou de la Piața Victoriei.

Astfel, polițiștii și jandarmii au observat o persoană costumată în straie bisericești, de călugăriță

, care cerșea bani de la călători. Acesta stătea într-un colț al peronului și apela la mila trecătorilor, cerând, de la fiecare, câțiva bănuți.

Persoana respectivă a atras atenția polițiștilor deoarece nu purta mască de protecție, în ciuda restricțiilor impuse.

Oamenii legii s-au apropiat și i-au cerut să se legitimeze, pentru a-i da un avertisment. Când i-au văzut documentele de identitate, nu mică le-a fost mirarea, descoperind cine se ascundea sub hainele de măicuță.

Conform cărții de identitate, măicuța cerșetoare era, în realitate, un bărbat. Mai exact un șarlatan care nu avea nici o legătură cu vreun cult religios, după cum singur a mărturisit.

Ce au descoperit jandarmii

Informațiile despre falsa măicuță care cerșea la Piața Victoriei au fost prezentate într-o comunicare de presă emisă de Jandarmeria Română. După identificarea personajului cu pricina, polițiștii și jandarmii au luat măsurile impuse de lege. Potrivit sursei citate, falsa măicuță a fost sancționată cu două amenzi. Una pentru că nu purta mască de protecție, iar cea de-a doua pentru cerșetorie.

„Astăzi (25 martie – n. red.), la stația de metrou Victoriei, un echipaj mixt poliție-jandarmerie a sesizat o persoană îmbrăcată în haine de măicuță, care nu purta mască de protecție și apela la mila publicului. Verificându-i identitatea, au constatat că, de fapt, este un bărbat, acesta recunoscând că cerșeste des și că nu are nicio legătură cu niciun cult relegios. A fost amendat cu 500 de lei pentru că nu purta mască de protecție și cu 100 de lei pentru cerșetorie”, se arată în comunicarea transmisă de Jandarmerie.