Descoperire surprinzătoare pe peronul metroului din stația Piața Victoriei. Un echipaj de poliție și de jandarmi care verifica respectarea restricțiilor sanitare impuse de autorități pentru combaterea pandemiei a făcut o descoperire surprinzătoare.

S-a întâmplat în stația de metrou de la Piața Victoriei.

Astfel, polițiștii și jandarmii au observat o persoană costumată în straie bisericești, de călugăriță

, care cerșea bani de la călători. Acesta stătea într-un colț al peronului și apela la mila trecătorilor, cerând, de la fiecare, câțiva bănuți.

Persoana respectivă a atras atenția polițiștilor deoarece nu purta mască de protecție, în ciuda restricțiilor impuse.

Oamenii legii s-au apropiat și i-au cerut să se legitimeze, pentru a-i da un avertisment. Când i-au văzut documentele de identitate, nu mică le-a fost mirarea, descoperind cine se ascundea sub hainele de măicuță.

Conform cărții de identitate, măicuța cerșetoare era, în realitate, un bărbat. Mai exact un șarlatan care nu avea nici o legătură cu vreun cult religios, după cum singur a mărturisit.

Ce au descoperit jandarmii

Informațiile despre falsa măicuță care cerșea la Piața Victoriei au fost prezentate într-o comunicare de presă emisă de Jandarmeria Română. După identificarea personajului cu pricina, polițiștii și jandarmii au luat măsurile impuse de lege. Potrivit sursei citate, falsa măicuță a fost sancționată cu două amenzi. Una pentru că nu purta mască de protecție, iar cea de-a doua pentru cerșetorie.

„Astăzi (25 martie – n. red.), la stația de metrou Victoriei, un echipaj mixt poliție-jandarmerie a sesizat o persoană îmbrăcată în haine de măicuță, care nu purta mască de protecție și apela la mila publicului. Verificându-i identitatea, au constatat că, de fapt, este un bărbat, acesta recunoscând că cerșeste des și că nu are nicio legătură cu niciun cult relegios. A fost amendat cu 500 de lei pentru că nu purta mască de protecție și cu 100 de lei pentru cerșetorie”, se arată în comunicarea transmisă de Jandarmerie.