Evenimentul Zilei > International > Maia Sandu, votată de peste 90% din diaspora. Igor Dodon vede nereguli
Maia Sandu, votată de peste 90% din diaspora. Igor Dodon vede nereguli

Maia Sandu, votată de peste 90% din diaspora. Igor Dodon vede nereguli

Igor Dodon a avut susţinerea a doar 18.498 de cetăţeni din afara granițelor Republicii Moldova.

Dodon: „Îndemn la calm, indiferent de rezultat”

Duminică, președintele în exercițiu, Igor Dodon, a scris pe pagina sa Facebook: „În calitate de Președinte în funcție al țării, vreau să le mulțumesc tuturor celor care astăzi au votat și și-au îndeplinit datoria, în pofida situației dificile.În calitate de candidat, vreau să le mulțumesc tuturor alegătorilor care au susținut candidatura mea.

Mă bucur că majoritatea cetățenilor conștientizează responsabilitatea pentru soarta țării, acest lucru fiind demonstrat de prezența la vot, care a fost mai mare atât în țară, cât și în străinătate.

Urmează să fie făcute rezultatele scrutinului. Doresc membrilor comisiilor electorale sănătate și răbdare.

Îi îndemn pe toți la calm, indiferent de rezultatele alegerilor.

Astăzi am votat pentru independența și păstrarea statalității Republicii Moldova. Pentru pace și prietenie interetnică în țara noastră. Pentru dezvoltare economică și stabilitate în Moldova. Pentru relații de prietenie cu partenerii noștri din Vest și din Est. Pentru păstrarea istoriei și memoriei strămoșilor noștri. Pentru credința și tradițiile noastre.

Știu că majoritatea covârșitoare a concetățenilor mei împărtășesc aceleași valori și votează la fel ca și mine. Sunt convins că concetățenii mei vor face alegerea corectă. Noi avem nevoie de o Moldovă puternică și independentă. De o dezvoltare economică stabilă, de pace interetnică și socială. De relații de prietenie cu toți partenerii noștri externi(…)”.

„Prieteni din diaspora, ați arătat o putere uimitoare în această perioadă! Orice ar spune unii, noi suntem o mare familie – împrăștiată peste tot în lume. Suntem o familie cu aceleași speranțe – de a avea o viață mai bună pentru cei de acasă și o țară de care să ne mândrim”, a transmis Maia Sandu.

 

Foto: Facebook

 

PAGINA ANTERIOARA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.