Maia Sandu. Ce visează premierul Republicii Moldova să obțină de la București

Maia Sandu. Ce visează premierul Republicii Moldova să obțină de la București

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, în cadrul unui interviu pentru Radio România Chișinău, că, în cadrul vizitei oficiale pe care o va avea la București, pe 2 iulie, discuțiile cu autoritățile de aici se vor axa pe dezvoltarea mai multor proiecte cu ajutorul României.

De asemenea, Maia Sandu susține că că autoritățile de la București „ne-au fost aproape și ne-au sprijinit atât la nivel politic, cât și financiar prin toate proiectele”.

„Noi ne dorim acum să se urgenteze implementarea anumitor proiecte, în special în domeniul energetic ca să asigurăm sustenabilitatea sistemului furnizării energiei electrice și gazelor naturale, să fie asigurată diversivitatea resurselor energetice. Suntem interesați și de alte proiecte de infrastructură. Vorbim de autostrada despre care înțeleg că este un plan la București ca să fie inclusă și Republica Moldova într-un asemenea proiect. Vorbim despre eliminarea roaming-ului telefonic. Vor mai fi și alte idei cu care o să mergem la București și sper foarte mult să obținem acest sprijin din partea României”, a subliniat premierul.

De asemenea, Maia Sandu a remarcat că România este cel mai important avocat al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele Klaus Iohannis a avut miercuri convorbiri telefonice cu prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, cu viceprim-ministrul moldovean, Andrei Năstase, şi cu omologul său din această ţară, Igor Dodon, informează Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, aceste discuţii telefonice au avut loc în contextul politic din Republica Moldova de după instalarea noului Guvern şi în condiţiile în care, la iniţiativa preşedintelui Klaus Iohannis, prin concluziile Consiliului European din 20 - 21 iunie, liderii europeni au salutat transferul paşnic de putere de la Chişinău şi au agreat consolidarea sprijinului Uniunii Europene pentru R. Moldova pe baza unor măsuri concrete.

În cadrul convorbirilor telefonice cu prim-ministrul Maia Sandu şi cu viceprim-ministrul Andrei Năstase, preşedintele Klaus Iohannis a reiterat susţinerea României şi a sa personală, în condiţiile angajamentului clar şi concret al noului Guvern pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru avansarea Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, precum şi pentru continuarea proiectelor de cooperare, mai ales a celor de interconectare strategică, derulate de România în Republica Moldova, componente importante ale Parteneriatului Strategic.