Maia Sandu, mulțumiri publice pentru statele Uniunii Europene

Maia Sandu, mulțumiri publice pentru statele Uniunii Europene Maia Sandu / sursa: Facebook

Maia Sandu a luat parte, duminică, la evenimentul „Sărbătorim Moldova Europeană”, organizat în scuarul Președinției Moldovei.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a mulțumit, duminică, statelor membre ale Uniunii Europene pentru sprijinul oferit țării sale în deschiderea negocierilor de aderare la spațiul comunitar.

Liderul de la Chișinău a luat parte la un concert în aer liber organizat în fața Președinției, sub genericul ”Sărbătorim Moldova Europeană”. Maia Sandu le-a mulțumit statelor europene pentru ajutorul acordat în fața provocărilor pe care le întâmpină Republica Moldova în prezent și pentru încrederea în destinul european al Chișinăului. Ea i-a mulțumit aparte statului român, pentru că rămâne a fi avocatul Republicii Moldova la fiecare etapă a evoluției sale. Președinta Sandu a subliniat că scopul Republicii Moldova este construirea unui stat european care are grijă de cetățenii săi și îi poate proteja.

Maia Sandu

Sursa foto: Razvan ValcaneantuEEC

Maia Sandu a participat la marea sărbătoare din stradă

„În ultimii trei ani cred că am făcut mai mulți pași hotărâți pe calea integrării europene decât în ultimii 30 de ani. Ușa către Uniunea Europeană ne-a fost deschisă datorită efortului tuturor oamenilor de bună credință din această țară”, a afirmat primul om al statului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ambasadorul UE la Chișinău, Jānis Mažeiks, a subliniat că visul european devine o realitate față de acum doi ani în urmă, când integrarea europeană era un vis pentru mulți cetățeni moldoveni. Decizia de a începe negocierile de aderare reflectă atât hotărârea cetățenilor moldoveni, cât și angajamentul Uniunii Europene de a-și realiza promisiunile, a mai spus ambasadorul european, conform RADOR RADIO ROMÂNIA.

Marele anunț a fost făcut zilele trecute

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, anunța, joi, 14 decembrie, că liderii UE au decis să deschidă negocierile de aderare cu Ucraina şi Republica Moldova.

Republica Moldova şi Ucraina au primit statutul de candidat în vara anului trecut, după ce Rusia invadase Ucraina în februarie, iar cele două ţări au accelerat reformele în dorinţa de a arăta că vor să se apropie de lumea occidentală şi să se îndepărteze de Rusia.