Maia Sandu a felicitat-o pe campioana europeană la box, Daria Kozorez

Maia Sandu a felicitat-o pe campioana europeană la box, Daria Kozorez

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu i-a adus cordiale felicitări campioanei Daria Kozorez, prima femeie din istoria Republicii Moldova care a obținut o medalie de aur la box feminin. Daria, tânăra sportivă din Republica Moldova cu origini ucrainene, a câștigat în categoria de greutate +81 kg.

Daria Kozorez, campioană europeană la box cu origini ucrainene

„Felicitări și celorlalți premianți ai Campionatului European de box, rezervat seniorilor, care au revenit azi acasă. Pugiliștii noștri au adus trei medalii de la competiția din Belgrad, Serbia”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de socializare.

„Alexandru Paraschiv a obținut medalia de argint în categoria de greutate de până la 63,5 kg, iar Vasile Cebotari a cucerit medalia de bronz la categoria de greutate de până la 71 kg.

Sursa foto: UNDP Moldova/ Facebook

În ultimii doi ani, Guvernul Republicii Moldova a îmbunătățit condițiile de antrenament pentru lotul olimpic al țării și a dublat bursele sportivilor de performanță. S-au construit 14 obiective sportive și au fost renovate 133 de săli și terenuri sportive. Astfel vom crește tineri campioni, vom dezvolta sportul de masă și vom promova un stil de viață activ pentru menținerea sănătății populației.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dragi sportivi, sunteți o sursă de inspirație pentru noi toți. Ne mândrim și vă urăm succes la competițiile următoare!”, a declarat Maia Sandu.

Sursa foto: Maia Sandu/Facebook

Moment de istorie: Daria Kozorez devine prima basarabeancă campioană europeană la box

Pugilista Daria Kozorez a fost recompensată cu medalia de aur, pentru evoluția înregistrată la turneul continental de la Belgrad.

În categoria peste 81 de kilograme, Daria Kozorez a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, iar imnul Republicii Moldova a răsunat la Campionatul European de Box. Ea a fost premiată cu medalia de aur și cu un cec în valoare de 15 mii de dolari.

La turneul continental, sportiva a disputat doar două lupte, iar în finală s-a duelat cu rusoaica Kristina Tkacheva, pe care a învins-o cu mari emoții. Bătălia s-a dovedit a fi extrem de echilibrată, dar victoria i-a revenit Dariei Kozorez, în urma deciziei pronunțate de arbitri.

Sportivii din Republica Moldova, rezultate bune la box

La un pas de titlul de campion european a fost și Alexandru Paraschiv, care urma să se bată, pe 28 aprilie 2024, în finala categoriei de până la 63,5 kilograme. Pugilistul s-a accidentat, însă, și s-a retras din competiție, fiind răsplătit cu medalia de argint.

Cu o distincție de la turneul continental va reveni acasă și Vasile Cebotari. Reprezentantul Republicii Moldova a cedat, în penultimul act al întrecerii, dar și-a suplimentat palmaresul cu bronzul european.

Turneul de la Belgrad a reprezentat ultima provocare înainte de competiția finală de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris. Este vorba despre evenimentul programat în perioada 23 mai – 3 iunie, în Bangkok.