Evenimentul Zilei > Social > Maia Morgenstern va dezvălui secretul din carte
Maia Morgenstern va dezvălui secretul din carte

Maia Morgenstern va dezvălui secretul din carte

Biblioteca Națională a României lansează, din luna martie 2016, campania Secretul din carte, o serie de întâlniri săptămânale cu personalități culturale și cărțile pe care acestea le iubesc.

Amfitrionul acestor întâlniri- o oră vrăjită de lectură, mărturisiri, discuții cu publicul, care se vor desfășura în fiecare joi, de la 18:00, va fi scriitoarea Doina Ruști.  Prima întâlnire, care o va avea ca invitată pe actrița Maia Morgenstern, are loc în data de 3 martie 2016 (spațiul Symposium, parter). Intrarea este liberă.

Există o zi a săptămânii în care ușa Bibliotecii Naționale se deschide ca de la sine. În lumina ei verde apare invariabil un om învăluit în mantaua (altfel) invizibilă a marilor cititori. El e vizitatorul de joi și deținătorul Cheii Glom.

Secretul din carte își propune să readucă cititorii în biblioteci, să redeschidă gustul pentru lectură. Scriitori, artiști, oameni de cultură din varii domenii vin astfel la Biblioteca Națională să citească din cărțile lor preferate. Fiecare lectură implică mărturisiri, jocuri, dialoguri și efecte media. Evenimentul este filmat cu sprijinul studenților de la Facultatea de Arte. Întâlnirea este secondată de un spectacol de teatru sau de o proiecție de film de scurt metraj.