Apoi, liderul PSD a transmis un mesaj, prin intermediul rețelelor de socializare, în care a menționat că MAI se află într-un proces de schimbare. „Le-am vorbit despre ce se întâmplă în aceste zile și i-am rugat să aibă încredere. MAI este acum un sistem în schimbare. Mândria pe care am văzut-o în ochii acestor oameni vreau să ajungem, cu toții, să o vedem în ochii fiecărui agent de poliție. Responsabilitatea. Hotărârea”, a scris Fifor, pe Facebook.

 Îndemn la respectarea legii

Mihai Fifor a mai declarat, recent, că nu își dorește ca incidentele de anul trecut, din 10 august să se repete. În acest sens, Fifor a cerut cetățenilor să nu uite că au dreptul de a se exprima liber, însă protestele trebuie să se desfășoare într-o manieră pașnică. „Dacă cetățenii vor să protesteze, să o facă. Le solicit celor care vor participa la proteste să protesteze în mod pașnic, respectând legea și tot ce înseamnă un astfel de protest. Nu ne dorim să mai vedem ce am văzut anul trecut de 10 august”, a spus ministrul interimar de Interne.

Schimbări importante în fruntea Jandarmeriei

Sebastian Cucoș se va întoarce la conducerea Jandarmeriei din București, funcție pe care a ocupat-o până la începerea anchetei pentru violențele din 10 august, când a devenit prim-adjunct al Jandarmeriei Române. Totuși, Cucoș nu va coordona forțele de ordine la protestul de sâmbătă, 10 august, deoarece este în concediu.

Luni, interimarul de la Interne l-a schimbat pe controversatul Cătălin Sindile, împuternicit ca şef al Jandarmeriei Române, cu fostul șef al Jandarmeriei din Craiova, Constantin Florea.