Evenimentul ZileiMondenMai grav decât Brexit. Marea Britanie, republică?! Cel mai mare pericol pentru Casa Regală.

Mai grav decât Brexit. Marea Britanie, republică?! Cel mai mare pericol pentru Casa Regală.

Mai grav decât Brexit. Marea Britanie, republică?! Cel mai mare pericol pentru Casa Regală.
Un istoric britanic susţine că serialul „The Crown” transmite un mesaj republican subversiv.

Un istoric britanic susţine că serialul „The Crown”, ajuns la al treilea sezon, transmite un mesaj republican subversiv, scrie G4media.

Cel de-al treilea sezon al producţiei Netflix a fost lansat duminică şi se axează pe evenimentele în care a fost implicată familia regală britanică de la mijlocul anilor 1960 până în 1977.

Ne puteți urmări și pe Google News

Creatorul serialului, Peter Morgan, a spus că acesta este bazat pe fapte cunoscute şi cuprinde dialoguri private imaginate.

Istoricul regal Hugo Vickers a scris cartea „The Crown Dissected”, pentru a expune ficţiunea. El susţine că producţia TV arată evenimente absurde, reprezintă greşit personajele şi include unele „scene idioate”.

„Ce îmi place este ca ficţiunea să ne ajute să înţelegem adevărul, dar nu să îl pervertească şi să îl răsucească ca să avea o imagine complet falsă legat de ce s-a întâmplat. Cred că este un subtil mesaj republican subversiv. Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre asta, mergeţi şi vedeţi ce spune Peter Morgan pentru a-şi promova serialul. Este destul de nepoliticos cu toţi”, a declarat Vickers.

Vickers, care a scris mai multe volume despre regalitate, a mai afirmat că nu este „un pion al Palatului Buckingham”, dar că este îngrijorat că oamenii care urmăresc serialul cred că tot ce au văzut s-a întâmplat.

„Se infiltrează în psihic şi oamenii cred că este adevărat şi nu este”, a completat el.


Accesează: