MAI au produs viralul anului! „Mulțumim pentru înțelegere, Leo Messi!”

MAI au produs viralul anului! „Mulțumim pentru înțelegere, Leo Messi!”

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a apelat la o metodă inedită pentru a atrage atenția asupra unui mesaj de interes maxim pentru români.

Având în vedere că ne aflăm în „era” memeuri-lor, instituțiile statului s-au conformat, iar pe rețele sociale apar mesaje tot mai amuzante, dar care transmit informații serioase.

Pentru a atrage atenția asupra faptului că cei care vin din anumite zone ale Spaniei trebuie să stea în carantină 14 zile, MAI a apelat la Lionel Messi.

Astfel, MAI a ales să abordeze o metodă mai informală și amuzantă pentru a informa populația.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Mulțumim pentru înțelegere, Leo Messi! Pentru toți cei care ne-ați întrebat dacă Lionel Messi s-a transferat la noi, vă informăm că în acest moment în MAI nu sunt în desfășurare concursuri de angajare din sursă externă.

Daca alte cluburi își doresc transferul fotbalistului argentinian, vă informăm că acesta nu poate semna decât după cele 14 zile de carantină.

Așa după cum știți regiunea Cataluna, din Regatul Spaniei, este pe lista țărilor/zonelor pentru care se impune această măsură, iar Leo va trebui să se conformeze.

IMPORTANT

Vă readucem aminte că această listă pentru care se impune măsura carantinării la domiciliu sau locația declarată (14 zile), la sosirea în România, o puteți găsi AICI”, au scris cei de la MAI pe Facebook.

Mulțumim pentru înțelegere, Leo Messi!Pentru toți cei care ne-ați întrebat dacă Lionel Messi s-a transferat la noi, vă...

Posted by Ministerul Afacerilor Interne, Romania on Thursday, 27 August 2020

Spania a anunţat luni o medie de 4.923 de noi cazuri zilnice de infectare pentru ultimele şapte zile, mai multe decât au înregistrat împreună Franţa, Marea Britanie, Germania şi Italia. Prin urmare, tot mai multe ţări europene impun carantina pentru persoanele care vin din Spania.

Este o situaţie „critică, suntem chiar în punctul în care lucrurile pot să se amelioreze sau să se înrăutăţească (…), aceasta înseamnă că trebuie să facem tot ce ne stă în putinţă şi să încercăm să frânăm focarele înainte ca ele să se agraveze”, a declarat agenţiei France Presse Salvador Macip, profesor de ştiinţe medicale la Universitatea deschisă din Barcelona şi autor al cărţii ”Marile epidemii moderne”.

Spania se confruntă cu peste 500 de focare şi cu o transmitere comunitară a virusului tot mai intensă. Această transmitere „nu este deplin sub control, dar se atenuează progresiv”, a susţinut luni epidemiologul şef al Ministerului spaniol al Sănătăţii, Fernando Simon.

Spania a pus capăt pe 21 iunie uneia dintre cele mai stricte izolări a populaţiei decise de vreo ţară pentru a combate răspândirea noului coronavirus. În acea zi s-au înregistrat 238 de noi infectări, cifră departe de creşterea accentuată a contagierilor remarcată începând cu jumătatea lunii iulie.