MAI APROAPE DE ADEVĂR ca niciodată. SE ÎNTÂMPLĂ ACUM cu dosarele Revoluţiei şi ale Minieriadei. DETALII ISTORICE

MAI APROAPE DE ADEVĂR ca niciodată. SE ÎNTÂMPLĂ ACUM cu dosarele Revoluţiei şi ale Minieriadei. DETALII ISTORICE

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a făcut un anunţ foarte important pentru cei implicaţi direct sau indirect în dosarele Revoluţiei şi ale Mineriadei.

Conform Agerpres, Lazăr speră ca dosarul Mineriadei să fie finalizat spre sfârșitul anului, iar cel al Revoluției, în prima jumătate din 2017

''Cu prioritate se desfășoară activitățile în cadrul Dosarului Mineriadei și în continuare s-a efectuat, de asemenea, o echipă investigativă care se ocupă de Dosarul Revoluției, pentru ca și el să fie clarificat într-un termen rezonabil. Va să zică, așa cum am scris în proiectul managerial, vor fi anchete efective și nu există niciun motiv ca aceste dosare să nu fie soluționate într-un termen rezonabil de acum înainte. Și este clar că ele sunt întârziate, pentru acest motiv noi am primit și condamnări la CEDO. România a fost condamnată pentru acest fapt, însă, așa cum se prezintă în acest moment situația, eu sunt optimist că până spre sfârșitul anului cel puțin unul dintre dosare va ajunge în stadiul spre finalizare și în prima jumătate a anului următor și un al doilea dosar mare dintre cele care sunt avute în vedere va ajunge spre stadiul de finalizare'', a declarat Augustin Lazăr.

În prezent, conform celor declarate de procurorul general, dosarul Mineriadei se află într-un stadiu mai avansat, iar dosarul Revoluției ''în care s-a reluat ancheta - a fost trimis de Înalta Curte în urmă cu circa o lună - s-a reluat ancheta, s-a efectuat o echipă investigativă care lucrează într-un mod organizat, are plan de anchetă și are toate resursele necesare pentru ca ancheta să se desfășoare efectiv și să fie soluționată într-un termen rezonabil''.

Declaraţiile lui Lazăr vin în contextul în care şi președintele Klaus Iohannis a atras atenția miercuri, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții Asociației 21 Decembrie 1989, asupra necesității ca justiția din România să rezolve cele două dosare, caracterizate ca fiind o "restanță majoră" a Justiției.