Evenimentul Zilei > EVZ Special > Magnatul John McAfee jurase că nu se va sinucide vreodată și era convins că Jeffrey Epstein nu se spânzurase în pușcărie
Magnatul John McAfee jurase că nu se va sinucide vreodată și era convins că Jeffrey Epstein nu se spânzurase în pușcărie

Magnatul John McAfee jurase că nu se va sinucide vreodată și era convins că Jeffrey Epstein nu se spânzurase în pușcărie

John McAfee făcuse un jurământ prin care se angaja să nu-și pună capăt zilelor. De asemenea, el convins că omul de afaceri Jeffrey Epstein nu se omorâse.

Într-o postare publicată pe contul de Twitter, în anul 2019, John McAfee își lua angajamentul că nu o să se sinucidă și își făcuse un tatuaj prin care garanta acest lucru.

„Primirea de mesaje subtile din partea oficialilor SUA, care spun, de fapt: Venim după tine, McAfee! Te vom sinucide!, m-a determinat să-mi fac un tatuaj astăzi, pentru orice eventualitate. Dacă mă sinucid, să știți că nu am făcut-o. Am fost ucis, Verificați-mi brațul drept“, scria John McAfee, la vremea respectivă, pe rețeaua de socializare.

Avea multe semne de întrebare legate de sinuciderea lui Jeffrey Epstein

Omul de afaceri nu era convins că Jeffrey Epstein, antreprenor de succes, implicat într-un uriaș scandal sexual, s-a sinucis în pușcărie în anul 2019. „Cum a reușit un om de înălțimea lui să se spânzure de un pat cu o înălțime de o jumătate de metru? Și și-a rupt gâtul în mai multe locuri, de parcă ar fi fost sugrumat”, se întreba John McAfee după ce aflase de sinuciderea lui Epstein. Creatorul celebrului antivirus McAfee mai spunea: „Nu văd cum în acest caz ar fi vorba despre o sinucidere”.

În plus, colegul de celulă al lui Epstein a fost scos din acel spațiu cu șase ore înainte ca omul de afaceri să se spânzure. De asemenea, camerele de supraveghere fuseseră oprite, iar gardienii de pe acel palier plecaseră pentru că acolo avea să se desfășoare o operațiune de curățenie.

McAfee s-a sinucis după ce a aflat că va fi extrădat

În vârstă de 75 de ani, McAfee a fost găsit mort în celula unei închisori din Barcelona. El fusese reținut de autoritățile din Spania, în octombrie 2020, și urma să fie extrădat. În SUA, era căutat pentru evaziune fiscală.

Miercuri, 23 iunie, magistrații din Spania dăduseră „undă verde” pentru extrădarea inculpatului. Toate probele găsite în celula lui McAfee arată că acesta s-a sinucis, au anunțat autoritățile iberice.

Publicat in categoriile: EVZ Special, International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: