Au fost trași la sorți noii magistrați de la Curtea Supremă. Cine va judeca dosarele grele

Au fost trași la sorți noii magistrați de la Curtea Supremă. Cine va judeca dosarele grele Avem noi magistrați. Sursa Foto -Dreamstime

Rezultatele tragerii la sorți au fost aprobate, iar de la 3 ianuarie 2024, România are noi magistrați care vor da sentințe infractorilor periculoși.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit, prin Hotărârea nr. 155 din 27.11.2023, modificată prin Hotărârea nr. 1 din 3 ianuarie 2024, funcționarea a două completuri de cinci judecători în materie penală și a două completuri de cinci judecători în alte materii decât cea penală pentru anul curent.

De asemenea, s-a stabilit numărul judecătorilor din cadrul fiecărei secții care vor face parte din aceste completuri.

Salariul de magistrat, la ani lumină față de salariații de rând

Pensii speciale, asistență medicală extinsă sau salarii uriașe. Acestea sunt doar câteva dintre avantajele de care magistrații din România beneficiază. Casta magistraților se traduce ca un stat în stat, în interiorul căruia plătitorul privilegiilor este bugetul de stat.

Ne puteți urmări și pe Google News
Concret, fiecare contribuabil din România aduce o mică parte în remunerația pe care magistrații din România o primesc.

Conform unui document al Ministerului de Finanțe, magistrații din România au parte de salarii uriașe. Salariile acestora sunt cuprinse între 32000 de lei și 17.000 de lei. Cel mai mic salariu din acest segment poate fi încasat de către un președinte de Curte de Apel. Cel mai mare salariu respectiv de 17.000 de lei poate fi acordat unui judecător după doar 5 ani de vechime în muncă.

Magistrat. Sursa Foto- Dreamstime

A fi magistrat în România. Salarii și pensii uriașe și alte avantaje

Magistrații din România se bucură de privilegii total diferite față de oricare alt segment de activitate. Pe parcursul carierei aceștia au parte de salarii generoase. De altfel, avantajele practicării acestei meserii nu se termină nici după ce aceștia intră în rândul pensionarilor. Magistratura reprezintă o putere importantă în stat. Magistrații incluși în acest corp profesional au parte de o serie de privilegii, total diferite de cele ale salariaților de rând. Nu doar salariile se numără printre avantajele acestei cariere, ci și alte avantaje care vin odată cu titulatura de magistrat.

Listele cu noi magistrați, publicate la începutul anului

Conform prevederilor art.36 alin. (4) și (7) din Legea nr.304/2022 privind organizarea judiciară și art.45 din Regulamentul privind organizarea și funcționarea administrativă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, republicat, și în conformitate cu prevederile hotărârii de colegiu menționate, la data de 3.01.2024, la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție s-a efectuat tragerea la sorți a componenței completurilor de 5 judecători, precum și a listelor de permanență aferente.

Rezultatele tragerii la sorți au fost aprobate prin Hotărârea nr. 2 din 3 ianuarie 2024 a Colegiului de Conducere.

Componența completurilor de judecători și listele de permanență pentru anul 2024 a fost afișată pe Știripesurse, numiți pe Secţia contencios administrativ și fiscal, Secţia I civilă, Secţia a II-a civilă și Secţia penală