Peste 1.000 de spectatori de toate vårstele au aplaudat premiera celei de-a opta edi]ii a Galelor Circului.
Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, dragi copii! Bine aţi venit la cea de-a opta ediţie a Galelor Circului Globus!“ Balerine, clovni, animale, acrobaţi şi dresori, râsete, aplauze şi iluzionism. Arena Circului Globus s-a umplut sâmbătă seară de viaţă, muzică, lumină şi culoare, într-un spectacolconcurs impresionant. Artişti din lumea circului, de la noi şi de peste hotare, au oferit publicului spectator senzaţii inedite într-un show ce a fost urmărit cu sufletul la gură şi cu gura până la urechi de peste 1.000 de oameni. Intră una şi ies două Cortina se ridică, muzica răsună din toate părţile, în arenă intră Manuela Hărăbor, Răzvan Oprea şi Silviu Biriş. Iar Anca Sigartău, costumată în clovn, are grijă ca micuţii să nu se plictisească şi visele stăpânei ei, o micuţă prinţesă, să se transforme în realitate. Personajele, păpuşile domniţei de pe scenă, sunt presărate cu praf de stele şi prind viaţă. Se mişcă, dansează, fac jonglerii şi acrobaţii şi sunt aplaudate. Intră în scenă soldăţeii din plumb.
Dansatorii din trupa Platinium deschid seria numerelor de circ şi a Galelor Circului Globus. Apoi intră în scenă Oksana Vygornytska. Chiar dacă numele ucrainencei este greu de pronunţat şi reţinut, dresura ei cu lame şi câini nu are cum să vi se şteargă din memorie atât de uşor. După ce râsetele au cuprins sala, e momentul pentru un pic de magie. Karel Bush, premiat în nenumărate rânduri pentru numerele sale de magie şi iluzionism, îşi revendică toate privirile şi micile ţipete de uimire. Trece şuruburi mari prin corpul unei asistente, iar din cutia în care aceasta intrase mai iese o fată. Cum? Magie! Pe cal, sub cal, în galop. Mai mulţi cai? Veselia cuprinde din nou întreaga sală, Ciucureii Veseli se chinuiesc să cucerească o balerină care îşi bate joc de ei. Lumea se amuză, dar „Ciucureii“ pleacă. Pe scenă intră o elice prin care dispare, din nou, Karel Bush. Ce-o fi, dom’le, cu cehul ăsta?! De bine ce-a dispărut, lasă loc în arenă pentru trei cămile şi trei cai superbi. Dansează, cer aplauze şi pleacă, dirijaţi de Ştefan Pleşoianu, cel mai bun dresor din România. După ce v-aţi chinuit să vă hotărâţi de partea cui sunteţi - cămile sau cai - Ciucureii Veseli încălzesc din nou atmosfera. Vor şi ei să facă trucuri de magie, dar reuşesc să stârnească doar hohote de râs. E bine.
Abia vă destindeţi pentru momentul care urmează. În arenă intră, parcă desprinşi de pe câmpurile de luptă mongole, trupa Eshimbekovii, din Kârghâstan. Pentru ei, călăria e ceva ce se poate face la dublu. Nu în doi oameni, ci pe doi cai. Apoi, în galopul iute al cailor, artiştii se hotărăsc că n-ar fi rău să facă nişte salturi periculoase, să verifice dacă burţile cailor sunt bine şi să adune de pe jos eşarfele scăpate. Şi caii aleargă, ameţitor, în continuare. Se termină prima parte. Ştefan se luptă-n arenă cu tigri şi cu lei
Pauza s-a terminat, iar pe scenă intră doi lei albi, doi tigri albi şi doi tigri siberieni. Cam multe carnivore pentru un singur om: Ştefan Pleşoianu, care a impresionat cel mai mult audienţa cu modul în care a reuşit să stă- pânească cele şase feline. Clovnii din toată lumea trag un dans ca să va trageţi sufletul, iar după aia, în arenă intră „Clasa I C, de la Căţei“. Doamna „învăţătoare“ Ludmila Gyreva, din Ucraina, ţine lecţii de matematică, geografie, educaţie fizică şi sport. Elevii sunt opt căţei de toată frumuseţea.
Apoi, Karel Bush se joacă la înălţime, cu multe săbii în echilibru. Relaxant şi frumos, momentul în care Oksana Vygornytska face „fotografii la minut“ cu o lamă albă realizează trecerea spre un moment de mare echilibru. Trupa Rodion, din Rusia, un număr la înălţime. Atât la propriu, cât şi la figurat. Ciucureii Veseli mai alungă puţin din încordare, iar Karel Bush intră pentru ultima oară. Şi dispare printr-o elice mare-mare. Circul Variete Globus vă aşteaptă, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la 15.00 şi de la 19.00, cu unul dintre cele mai bune spectacole ale sale.