Evenimentul Zilei > Social > MAFIA SILICOANELOR. CLINICILE FANTOMĂ ale doctorilor arestați: „Nici nu se făceau operații estetice aici”
MAFIA SILICOANELOR. CLINICILE FANTOMĂ ale doctorilor arestați: „Nici nu se făceau operații estetice aici”

MAFIA SILICOANELOR. CLINICILE FANTOMĂ ale doctorilor arestați: „Nici nu se făceau operații estetice aici”

Scandalul arestărilor a oprit şi activitatea de la clinicile private ale medicilor care decontau ilegal operații de înfrumusețare pe banii statului.

Situat într-o zonă selectă a Capitalei, lângă Arcul de Triumf, centrul privat al doctoriţei Cristina Isac, în contul căreia procurorii au găsit 700.000 de euro, avea, ieri, în geam un afiş pe care scria „închis”. Jaluzelele erau trase, lăsând să se vadă, într-un colț, doar un halat alb, iar intrarea era păzită de un câine și câteva pisici. Doctoriţa opera aici împreună cu mama sa, Aurelia Isac, tot plastician.

La câteva străzi distanţă, pe Stolnicul 6, se află sediul clinicii medicului Nicolae Antohi, unul dintre cei trei arestaţi în dosarul „Mafia silicoanelor”. Şi aici uşa este închisă, iar la sonerie nu răspunde nici măcar o asistentă. Doi dintre angajaţii firmelor găzduite în aceeaşi clădire susţin că nu au văzut vreodată ţipenie de pacientă şi nici pe medic. „Apartamentul e gol de când l-a închiriat, e doar firma pe care o vedeți la intrare. Nu am văzut nicio pacientă, nici să fie adusă aparatură medicală şi nici pe doctor. Nu se făceau operaţii aici”, susţin „vecinii” medicului.

Chirurgul Vitalie Stan nu are clinică privată, însă pe site-ul propriu indică amatoarelor de proceduri estetice chiar adresa Spitalului de Arşi, unde e manager. Clientele care doreau să-și mărească sânii erau consiliate de acesta să vină la operație la spital, pentru a le deconta silicoanele. Cele care alegeau această variantă plăteau sub 2.000 de euro pentru un implant, în timp ce la concurenţă costurile săreau şi de 3.000 de euro.

Mulţi dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Arşi erau puşi însă să-şi cumpere materialele sanitare şi tratamentele pe motiv că unitatea nu are fonduri.  
Paravan pentru peste 1,5 milioane de euro

La audieri, Nicolae Antohi și Vitalie Stan au declarat că practica operațiilor plătite a fost în beneficiul spitalului. Procurorii spun însă că prețurile afișate sunt de zece ori mai mici, iar prezentarea lor nu este decât un paravan, o metodă abilă utilizată pentru a crea o aparentă legalitate. Anchetatorii îi contrazic pe medici și cu prezentarea sumelor găsite acasă la ei și în conturi.

Cristina Elena Isac avea „cash” 106.820 de euro, 10.100 de USD, 180 de lire sterline, 287.070 de lei, iar în conturi în jur de 700.000 de euro. Vitalie Stan și Natalia Marcenco aveau cash: 71.910 de euro, 11.225 de USD, 7.100 de CHF, 2.240 de lire sterline, 24.400 de lei; Florica-Corina Gușă, cash: 55.000 de euro; Costică Blujdescu, cash: 43.500 de euro. Carmen Boiangiu, în conturi: 462.000 de euro, 106.000 de USD, 150.000 de lei, iar doctorul Sorin Parasca, în conturi: 129.800 de euro.
 
 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: