A murit un temut cap al mafiei siciliene. Era renumit pentru cruzimea sa

A murit un temut cap al mafiei siciliene. Era renumit pentru cruzimea sa Poliția Italia.Sursa foto. EVZ

A murit fratele lui Totó Riina, temutul șef al mafiei siciliene Cosa Nostra. Gaetano Riina era supranumit “Bestia” și era recunoscut ca fiind extrem de crud cu victimele sale. Acesta avea vârsta 90 de ani când a încetat din viață.

Mafia siciliană a rămas fără unul dintre cei mai periculoși membri. Gaetano Riina era fratele șefului temutei grupării ”Cosa Nostra”. Totó Riina a murit vineri  în localitatea Mazara del Vallo. În anii în care făcea legea în regiunea respectivă, acesta era renumit pentru cruzimea sa.

Mafia siciliană, condusă de doi frați

Bărbatul a murit la vârsta de 90 de ani și locuia încă din anii 1970 în provincia Trapani - Sicilia. Acesta a acționat în anii său de glorie alături de Mariano Agate, liderul mafiot al orașului.

Mafia siciliană

Toto Riina. Sursa foto: Instagram

Gaetano Riina a fost arestat pe 1 iulie 2011. Carabinierii au reușit să îl captureze după aproape doi ani de interceptări telefonice.  Acesta a fost eliberat din închisoare în aprilie 2021, fiind invocată vârsta sa înaintată, precum și problemele de sănătate.  Bolnav de Covid-19, cel care a condus mafia siciliană a fost eliberat din închisoare și plasat în arest la domiciliu.

Ne puteți urmări și pe Google News
Toto Rina, Mafia siciliană

Toto Riina. Sursa foto: Instagram

Renumit pentru cruzimea de care dădea dovadă

Conform pedepsei primite inițial, cel mai mic dintre frații Riina ar fi trebuit să iasă din închisoare abia în mai 2024.

Totó Riina avea pseudonimul "Bestia" și era renumit pentru pentru cruzimea sa. Acesta a fost condamnat pe viaţă pentru mai multe crime. Temutul mafiot își teroriza victimele fără milă. Mai mult, el a fost găsit răspunzător pentru asasinarea magistraţilor anti-Mafia Giovanni Falcone şi Paolo Borsellino. Cei doi au fost omorâți în urmă cu 25 de ani.

Cap din mafia siciliană, acuzat că ar reprezenta forțele oculte

În anii din închisoare, temutul mafiot obişnuia să spună că un om ca el se naşte o dată la mie de ani. Mai mult, acesta nu ezita să povestească despre atrocitățile la care își supunea victimele. Din cauza cruzimii de care dădea dovadă, numeroși italieni susțineau că acesta avea legături cu forțele oculte. Fostul cap al mafiei siciliene a demontat acuzațiile legate de apartenența la ocultism.