Editura Evenimentul si Capital

„MAESTRUL și MARGARETA”, „Fahrenheit 451” și „Murind când vine primăvara” - cele mai căutate povești ART în România

Autor: | | 0 Comentarii | 385 Vizualizari

Un an bun în cărți se cunoaște nu doar din cifre, ci și din reacțiile cititorilor. În 2018, Grupul Editorial Art a publicat peste 150 de cărți noi pentru toate vârstele și pentru cele mai diverse gusturi literare. Care au fost cele mai căutate titluri de-a lungul anului pentru copii, adolescenți și adulți apărute la editurile Art, Youngart, Arthur, Vlad și Cartea cu Genius, Grafic și Paladin, aflați în top-urile de mai jos.

Copiii au citit mai mult în 2018

Dragostea pentru citit se cultivă din primii ani ai copilăriei, de aceea Vlad și Cartea cu Genius publică poveștile cele mai potrivite pentru fiecare etapă din viața micilor cititori. În 2018, cărțile care le-au atras atenția celor mai mulți părinți au fost din categoria titlurilor cu mari premii internaționale: Cotoi cu pălărioi se întoarce (al doilea volum din mult îndrăgita serie Dr. Seuss, tradus de Florin Bican) sau Ce poți face cu o idee?, de Kobi Yamada.

Cele mai populare serii internaționale publicate de editura Arthur rămân și anul acesta în preferințele cititorilor de 10 - 14 ani. În 2018 s-au încheiat seriile Harry Potter, de J.K Rowling, cu volumul 7, Harry Potter și Talismanele Morții și Cronicile din Narnia, de C.S. Lewis, cu volumul 7, Ultima bătălie. Desigur, volumele acestor serii au fost cele mai vândute, alături de Jurnalul unui puști, de Jeff Kinney (serie ajunsă la volumul 13 - Dezghețul), Însemnările unei puștoaice, de Rachel Renée Russell (serie ajunsă la volumul 11, Povestirile unei rivalități NU CHIAR atât de prietenoase) și Minunea, de R.J. Palacio.

Totodată, pentru Editura Arthur, 2018 a marcat împlinirea a 10 ani de activitate. Cititorii mai mici și mai mari au fost invitați să voteze pe site-ul editurii cartea preferată, iar după șaizeci de zile, în urma a peste 8000 de voturi, cele mai îndrăgite 100 de titluri au fost adunate într-un top care poate fi consultat aici.

Pe primul loc în preferințele adolescenților s-a aflat bestseller-ul ecranizat Absolut tot, de Nicola Yoon, publicat în anul 2017 la editura Youngart. Tinerii au preferat anul acesta să citească autori americani contemporani ca: Daniel Keyes, Ransom Riggs sau Rainbow Rowell.

Și adulții au citit cărți bune

Fanii împătimiți ai scriitorului suedez Fredrik Backman au propulsat romanul Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău în topul celor mai îndrăgite cărți ale editurii ART în 2018. Printre preferințele cititorilor se numără și titluri din colecțiile musai, Cărți cult și Guerrilla de pe noptieră.

Romanul distopic Povestea Slujitoarei, scris cu genialitate de scriitoarea canadiană Margaret Atwood în urmă cu mai bine de trei decenii și publicat recent la Editura Paladin, a fost redescoperit datorită serialului de televiziune de mare succes. Iubitorii de literatură de anticipație au citit în 2018 atât autori contemporani (Pierce Brown, N.K. Jemisin) cât și autori clasici.

Publicul din România descoperă romanul grafic

Evenimentul anului în domeniul romanului grafic a fost apariția în limba română a două titluri semnate de unul dintre cei mai influenți scenariști de benzi desenate, britanicul Alan Moore. Atât Watchmen creat alături de Dave Gibbons, cât și V de la Vendetta, ilustrat de David Lloyd, au fost două dintre cele mai căutate titluri publicate de imprintul Grafic.

Cititorii mai tineri s-au delectat cu titlurile Zâmbește! de Raina Telgemeier, cu primul volum al seriei Amuleta de Kazu Kibuishi sau cu amuzanta serie de aventuri, Poptropica, cărți apărute în colecția miniGrafic.

Până la sfârșitul lunii ianuarie, toate cărțile din top 10 bestseller au reducere de 20% la comenzile de pe site-urile Grupului Editorial ART.

TOP 10 EDITURA VLAD ȘI CARTEA CU GENIUS

 • Ce poți face cu o idee?, Kobi Yamada, ilustrații de Mae Besom (traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu, categorie de vârstă 5 ani+)
 • Cotoi cu pălărioi se întoarce, Dr. Seuss (traducere din limba engleză de Florin Bican, categorie de vârstă 3 ani+)
 • Ziua când au plecat creioanele colorate, Drew Daywalt, ilustrații de Oliver Jeffers (traducere din limba engleză de Florin Bican, categorie de vârstă 6 ani+)
 • Ceva ce nu s-a mai văzut, Ashley Spires (traducere din limba engleză de Vlad Zografi, categorie de vârstă 3 ani+)
 • Cu toții au văzut o pisică, Brendan Wenzel (traducere din limba engleză de Diana Zografi, categorie de vârstă 4 ani+)
 • Ziua când creioanele colorate s-au întors acasă, Drew Daywalt, ilustrații de Oliver Jeffers (traducere din limba engleză de Florin Bican, categorie de vârstă 6 ani+)
 • Cărticică de dormit, Dr. Seuss (traducere din limba engleză de Florin Bican, categorie de vârstă 4 ani+)
 • Iepurașul care voia să fugă de acasă, Margaret Wise Brown, ilustrații de Clement Hurd (traducere din limba engleză de Elena Morariu, categorie de vârstă 1 an+)
 • Iepurele de catifea, Margery Williams, ilustrații de Gennady Spirin (traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu, categorie de vârstă 6 ani+)
 • Fantasticele cărți zburătoare ale domnului Morris Lessmore, William Joyce, ilustrații de Joe Bluhm (traducere din limba engleză de Radu Paraschivescu, categorie de vârstă 4 ani+)
 • Mircea Badea, ce REACTIE! Ce a putut sa spuna despre CNA jurnalistul! De NECREZUT

  Pagina 1 din 2  Stirile zilei

  Alte articole din categoria: Cultură

  Alte articole din categorie

  capital.ro
  libertatea.ro
  rtv.net
  fanatik.ro
  wowbiz.ro
  b1.ro
  cancan.ro
  playtech.ro
  unica.ro
  dcnews.ro
  stiridiaspora.ro

  LASA UN COMENTARIU

  Caractere ramase: 1000
  
  CITEŞTE ŞI