Evenimentul Zilei > Social > Maestrul Gheorghe Zamfir, alături de EROII ROMÂNIEI
Maestrul Gheorghe Zamfir, alături de EROII ROMÂNIEI

Maestrul Gheorghe Zamfir, alături de EROII ROMÂNIEI

Veteranii războaielor din Irak, Afganistan și Bosnia Herțegovina strâng bani să deschidă primul Centru de Recuperare şi Refacere pentru militarii cu dizabilități. Dorința lor este ca și camarazii lor, greu încercați, odată întorşi acasă, să primească îngrijiri și susținere la același nivel ca în Germania sau America. Un loc unde să fie trataţi pentru restul vieţii, după externarea din spital. În acest scop, foştii combatanţi organizează vineri, 8 mai, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a studenţilor, din Bucureşti, spectacolul umanitar „Suflet de erou 2”, o inițiativă susținută de „Evenimentul zilei”.

Vor urca pe scenă și vor susține Eroii României, militarii veterani și veteranii cu handicap din Teatrele de Operații, artiști de renume, precum:  Gheorghe Zamfir, Petrică Mâțu Stoian, Elena Merișoreanu, Rodica Crețu, Minodora, Georgian Stanciu & Royal Gipsy Band, Ștefan și Nicoleta Miriuță, Jean Paler, Silvana Raciu dar și alte vedete-surpriză.

Evenimentul este organizat de Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități (A.M.V.V.D) „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, în scopul de a strânge fonduri pentru construirea primului centru de recuperare și refacere a militarilor răniți în teatrele de operații ale Armatei Române. Concertul caritabil „SUFLET DE EROU 2”  va avea loc vineri, 8 mai 2015 , începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură a Studenților din Calea Plevnei, nr 61, sector 1, București.  Biletele s-au pus în vânzare și costă 50 ron, iar primele 55 de persoane care doresc să participle la spectacol achiziționând bilete vor primi din partea A.M.V.V.D. un cadou ce constă într-un tricou inscrpționat cu sigla asociației. Pentru soțiile și copiii eroilor noștri căzuți în teatrele de operații, tricourile sunt oferite cadou.

„Acest an este unul plin pentru noi. Am pus bazele principalului nostru proiect, construirea primului centru de refacere, recuperare și reabilitare pentru militarii veterani și veteranii cu dizabilități. Soldaţi grav răniţi pe fronturile din Irak, Afganistan și Balcanii de Vest luptă acum pe frontul vieţii. Centrul se va construi în Comuna Singureni, județul Giurgiu. Fiecare zi este importantă. Astfel, mizăm în continuare pe sprijinul şi implicarea dumneavoastră în participare, finanţări, sponsorizări, donaţii, mizăm pe responsabilitate și încredere în drumul nostru către succes. FIȚI EROI PENTRU EROI!”, ne-a declarat Marius Apostol, președintele A.M.V.V.D.

Pentru cei care nu pot ajunge la spectacol, donațiile pentru realizarea proiectului pot fi făcute și în contul Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, în contul RO10UGBI0000422009038RON deschis la Garanti Bank.