Evenimentul Zilei > Actualitate > MAE, precizări de ultimă oră despre românca confirmată cu COVID-19 în Grecia
MAE, precizări de ultimă oră despre românca confirmată cu COVID-19 în Grecia

MAE, precizări de ultimă oră despre românca confirmată cu COVID-19 în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că românca infectată cu noul coronavirus venită în excursie în Grecia, urmează să fie transportată la o altă unitate hotelieră.

Autorităţile sanitare şi Protecţia Civilă locală din insula Creta, Grecia au intrat în alertă, sâmbătă, după ce o româncă venită în vacanţă în insula grecească, împreună cu soţul ei a fost confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus.

În aceste condiții, autorităţile sanitare şi Protecţia Civilă locală au luat de urgență măsurile care se impun.

Femeia, împreună cu soțul ei au fost plasați în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Acesta este primul caz de coronavirus confirmat în rândul turiştilor străini în insula greacă Creta.

Respectiva persoană a sosit în Republica Elenă joi, 2 iulie, cu o cursă charter, cu escală la Atena, având ca destinaţie Insula Creta.
„Toţi pasagerii cursei aeriene respective au fost testaţi la sosire pentru COVID-19, iar rezultatele testelor prelucrate până la acest moment au confirmat un singur caz pozitiv. În prezent, cetăţeanul român este în autoizolare la hotel urmând ca, în cursul zilei de 5 iulie, să fie transportat la o unitate hotelieră desemnată ca locaţie pentru carantină. Conform datelor oficiale comunicate de către autorităţile elene, o anchetă epidemiologică vizând contacţii direcţi ai persoanei depistate pozitiv este în curs. Persoanele depistate pozitiv vor fi plasate în carantină, iar cele cu rezultat negativ al testării îşi vor putea continua sejurul”, a precizat MAE într-un comunica de presă emis duminică.

La intrarea în Grecia sunt efectuate teste aleatorii pentru COVID-19 în rândul turiştilor străini, cei testaţi fiind obligaţi ca până la aflarea rezultatului testului să rămână în izolare la adresa comunicată autorităţilor.

Turiştii străini testaţi pozitiv în Grecia sunt plasaţi 14 zile în izolare în hoteluri de carantină, în cazul în care nu necesită spitalizare.

De asemenea, MAE menţionează că autorităţile elene competente pot modifica fără preaviz condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, în funcţie de numărul de noi cazuri de COVID-19 ce vor fi înregistrate pe parcurs, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: