Evenimentul Zilei > Actualitate > MAE: Nu sunt români între victimele identificate până acum ale atacului de la Istanbul
MAE: Nu sunt români între victimele identificate până acum ale atacului de la Istanbul

MAE: Nu sunt români între victimele identificate până acum ale atacului de la Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că nu sunt persoane de cetăţenie româna între victimele identificate până în acest moment ale atacului armat din noaptea de Revelion de la Istanbul.

Oficiul consular roman a intreprins in regim de urgenta demersuri pe langa autoritatile abilitate si spitalele din Istanbul pentru a verifica daca printre victimele atacului armat comis de Revelion se afla cetateni romani.

Consulatul General al Romaniei monitorizeaza evolutia situatiei si este pregatita sa acorde asistenta consulara, daca situatia o va impune, precizeaza MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Istanbul (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516, (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta, potrivit stitileprotv.ro.

Ministerul Afacerilor Externe isi exprima profundul regret pentru pierderea de vieti omenesti si transmite condoleante familiilor victimelor.

Atacul armat a avut loc in noaptea de Revelion, in jurul orei locale 01.30, in clubul Reina, aflat pe malul european al Bosforului.