Evenimentul Zilei > Social > Madrigal, concert extraordinar de Paște
Madrigal, concert extraordinar de Paște

Madrigal, concert extraordinar de Paște

Corul Naţional de Cameră Madrigal – „Marin Constantin” susţine mâine, la Sala Mare a Ateneului Român, tradiţionalul Concert Extraordinar de Paște, dirijat de Anna Ungureanu

Concertul începe la ora 18.00 și are loc de Floriile credincioșilor ortodocși și de Paștele creștinilor catolici.

Evenimentul va cuprinde un repertoriu specific acestei perioade: muzică românească bizantină, clasică și contemporană, muzică universală contemporană. Din concert nu va lipsi celebrul „Florilegiu bizantin”, compus de fondatorul Corului Madrigal, maestrul Marin Constantin.

Pe scenă se vor remarca soliștii Gabriel Bănică, Florian Costea, Doru Feraru și Anna Mirescu. Prețurile biletelor variază între 50 și 150 de lei.

Au urcat pe cele mai prestigioase scene ale lumii

Cu o tradiţie de mai bine de jumătate de secol, Corul Madrigal a fost înființat în anul 1963 de către reputatul dirijor Marin Constantin, susținând până în prezent concerte pe cele mai prestigioase scene din Europa, America și Asia. În cadrul celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Internațional „George Enescu” (2013), Corul Madrigal a primit Diploma și Trofeul UNESCO „50 de ani de excelență în patrimoniul muzical universal”, din partea Federației Asociațiilor, Cluburilor și Centrelor pentru UNESCO din Europa și America de Nord, în semn de omagiu și recunoaștere a întregii activități desfășurate.