Evenimentul Zilei > Actualitate > Madonna, dezamăgită! Se simte „violată” de un articol-portret
Madonna, dezamăgită! Se simte „violată” de un articol-portret

Madonna, dezamăgită! Se simte „violată” de un articol-portret

Cântăreaţa americană Madonna a declarat că se simte ca şi cum ar fi fost „violată" după ce a citit un portret jurnalistic ce i-a fost dedicat în cotidianul The New York Times, artista angajându-se în acelaşi timp să continue lupta pe care o duce împotriva „societăţii patriarhale".

„Vă spun că am fost dezamăgită de articol ar fi un eufemism", a scris vedeta americană într-un mesaj publicat pe contul ei de Instagram. „Jurnalista care a scris acest articol a petrecut ore, zile şi luni alături de mine şi a fost invitată într-o lume pe care puţini oameni au ocazia de a o vedea".

„Insă ea a ales să se concentreze pe subiecte triviale şi superficiale, precum etnia dublurii mele, ţesătura perdelelor mele şi comentariile interminabile despre vârsta mea, care nu ar fi fost menţionată niciodată dacă eu aş fi fost bărbat", a continuat vedeta pop, referindu-se la acel portret jurnalistic intitulat „Madonna at Sixty" („Madonna la 60 de ani"), ce abordează toate perioadele din viaţa artistei.

„Mă simt ca şi cum aş fi fost violată", a dezvăluit cântăreaţa, subliniind faptul că este „autorizată" să facă această analogie, deoarece a fost violată în realitate la vârsta de 19 ani, la scurt timp după ce s-a mutat la New York.

Conform opiniilor sale, articolul reprezintă „o dovadă suplimentară că venerabilul NYT (cotidianul The New York Times, n.r.) este unul dintre părinţii fondatori ai patriarhatului",  informează AFP, citat de Agerpres . 

„Moarte patriarhatului (mesaj scris cu majuscule, n.r.), profund infiltrat în structura societăţii noastre!", a continuat Madonna.

„Nu mă voi opri niciodată din a lupta pentru a îl eradica", a afirmat artista americană, care a împlinit vârsta de 60 de ani în august 2018. „Se pare că nu poţi să repari societatea şi nevoia ei interminabilă de a deprecia, a denigra şi a înjosi ceva despre care ea, societatea, ştie că reprezintă ceva pozitiv. În special pe femeile puternice şi independente", a adăugat Madonna în acelaşi mesaj online.