"Am promis că nu mai vorbesc despre acest caz şi, în general, nu mai vorbesc despre Justiţie în public. (…) Voi nu vreţi să mă înțelegeţi. Nu ştiţi prin ce am trecut eu şi atunci probabil că voi făcându-vă meseria credeţi că am cum să vă umplu spaţiul. Vă mulţumesc mult. Vă rog să mă înţelegeţi", a declarat Voicu, la Palatul Parlamentului. Acesta a mai adăugat şi ca nu a mai vorbit cu Nicolae Păun, anchetat în acelaşi dosar.

Mădălin Voicu este pus sub acuzaţia de trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii, toate în formă continuată, iar procurorul-şef al DNA, Laura Kodruţa Kovesi a cerut miercurea trecută sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor în vederea încuviinţării reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Acesta din urmă, preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este învinuit de folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte ori incomplete, având drept rezultat obţinerea de fonduri europene pe nedrept, deturnare de fonduri, spălare de bani, efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia ocupată, cumpărare de influenţă, influenţare de declaraţiilor, toate în formă continuată, anunţă agerpres.ro