Macron a reacționat după ce un tânăr de 17 ani a fost împușcat mortal. Președintele susține că incidentul este „inexplicabil și de neiertat”

Macron a reacționat după ce un tânăr de 17 ani a fost împușcat mortal. Președintele susține că incidentul este „inexplicabil și de neiertat” Emmanuel Macron. Sursa foto: EPA/GONZALO FUENTES

Emmanuel Macron a reacționat, după ce un adolescent în vârstă de 17 ani a fost împușcat pentru că a refuzat să se conformeze solicitării venite din partea unui ofiţer de poliţie. Ulterior, tânărul a murit.

Emmanuel Macron a avut prima reacție, după ce un tânăr în vârstă de 17 ani a fost împușcat mortal de un agent de poliție pentru că nu a oprit la semnalele oamenilor legii. Președintele francez a mers în vizită în Marsilia, după o noaptă de proteste violete în vestul Parisului. Macron susține că acest incident este „inexplicabil și de neiertat”.

„Un adolescent a fost ucis. Este inexplicabil și de neiertat”, a declarat președintele francez. Emmanuel Macron a mai adăugat că acest incident „a mișcat întreaga regiune”. Șeful statului francez și-a exprimat „respectul și afecțiunea” pentru familia lui Nael, un tânăr în vârstă de 17 ani. Adolescentul a fost ucis cu o armă de foc în timpul unui control de trafic. Agentul care l-a împușcat pe adolescent a fost reținut.

Proteste violente în Paris, după moartea lui Nael

Autoritățile franceze au spus că agentul a tras în adolescent din legitimă apărare, dar un clip video, realizat de un trecător, arată că autovehiculul în care se afla Nael era oprit și controlat de doi polițiști. Ulterior, unul dintre ei s-a îndreptat către adolescent și l-a împușcat. Nael a scăpat mașina de sub control și s-a izbit de un stâlp. Alte două persoane se mai aflau în mașină când Nael a fost împușcat, una dintre ele a reușit să fugă, iar cealaltă, tot un minor, a fost arestată și reținută de polițiști.

Ne puteți urmări și pe Google News

În urma acestui incident, au fost declanșate mai multe proteste violente la Paris. Oamenii au incendiat mașini și pubele de gunoi. Protestatarii chiar au distrus mai multe stații de autobuz și au aruncat artificii în apropiere de secțiile de poliție. Jandarmii au folosit și gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe protestatari. Autoritățile au arestat în jur de 20 de persoane pe parcursul nopții. Au fost proteste similare în mai multe orașe din suburbiile de vest ale Parisului, precum Asnieres, Colombes, Suresnes, Auberviliers, Clichy-sous-Bois și Mantes-la-Jolie, informează Mediafax.