Macovei: Aştept până pe 5 august să fie luată în calcul cererea mea privind candidatura

Macovei: Aştept până pe 5 august să fie luată în calcul cererea mea privind candidatura

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, miercuri seară, că până pe 5 august are răbdare şi aşteaptă să-i fie luată în calcul cererea de a fi inclusă în procesul de selecţie a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale, scrie mediafax.ro.

"Când vrei să câştigi alegerile trebuie să te duci cu cel mai bun general", a susţinut Macovei, la postul B1 Tv.

În opinia sa, candidaţii la prezidenţiale nu trebuie să se decidă "în biroul unor partide", ci întrebând oamenii.

"Am cerut să fiu inclusă în procesul de selecţie a noii realităţi politice, a noii construcţii de dreapta, şi am fost refuzată până acum, până în acest moment. (...) Eu sunt calmă, eu am răbdare până pe 5 august, când se încheie procesul de sondare, de analiză sociologică, am înţeles. Aştept, poate că vor face, cred că e obligatoriu să facă acest lucru, dacă vor să câştige alegerile forţele de dreapta, cum şi eu vreau", a precizat Monica Macovei.

Macovei speră că "poate devine unul mai înţelept peste noapte" şi este acceptată solicitarea ei de a fi inclusă în procesul de selecţie.

În opinia sa, este normal să fie supuşi testului oamenilor cât mai mulţi candidaţi.

Ea a susţinut că "nu este vorba de orgoliu", dar "este normal să fie mai mulţi candidaţi, patru, cinci, din care oamenii să aleagă”.

"Nu e vorba de orgoliu, de nimic altceva. E normal să fie mai mulţi, nu numai trei, şi alţii care au şanse şi să întrebăm oamenii «Din ăştia patru, cinci, care vă place?». Dacă poţi analiza doi oameni, nu poţi patru sau trei?", a adăugat Monica Macovei.

"Până pe 5 august ei analizează, eu în continuare aştept să fiu luată în calcul, să fie cererea mea luată în calcul", a mai spus Monica Macovei, repetând faptul că, după părerea sa, "candidaţii nu se stabilesc în birourile de partid, ci trebuie să întrebi oamenii pe cine vor".

"Eu spun atât: că în acest moment materialul de campanie pe care-l avem, fibra de campanie este moale, vorbesc de capacitatea candidaţilor. Eu nu pronunţ nume, eu nu am dispute personale cu niciunul dintre ei, e vorba de principii", a adăugat Monica Macovei.

Macovei a fost întrebată care este relaţia sa cu preşedintele PDL, Vasile Blaga, ea arătând că în campania electorală pentru europarlamentare preşedintele PDL a spus că Macovei reprezintă un câştig pentru partid.

"Dacă întreaga campanie am fost un câştig pentru partid de ce nu pot intra în procesul de selecţie acum?", a mai spus Macovei, arătând că scopul său este schimbarea României, "nu un post" şi menţionând faptul că ea nu poate fi acuzată de oportunism.

Întrebată dacă după 6 august ar pleca din PDL în cazul în care nu va fi inclusă în procesul de selecţie a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale, Macovei a evitat să dea un răspuns, arătând doar că în acest moment se concentrează şi are ca prioritate să intre în procesul de selecţie.

Macovei a vorbit şi despre reacţiile colegilor săi din PDL după ce a anunţat că vrea să fie inclusă în procesul de selecţie pentru desemnarea candidatului pentru prezidenţiale.

Macovei a spus că a avut cu Blaga o discuţie înainte de a-şi anunţa public intenţia şi că Vasile Blaga a avut "altă opinie decât a ei, adică a spus nu".

Monica Macovei a mai spus că încă speră în înşelepciunea liderilor PDL- PNL. "Încă sper în înţelepciunea lor, pentru că atunci când vrei să câştigi alegerile trebuie să te duci cu cel mai bun general. E altă luptă acum, e lupta întregii drepte, aproape a întregii drepte, e lupta dreptei cu stânga, trebuie să alegi alt general şi întrebând electoratul, oamenii trebuie să spună ce candidat vor, nu partidele trebuie să le spună oamenilor, din birouri, pe ce candidat să voteze", a încheiat Monica Macovei.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că partidul şi-a desemnat deja candidatul pentru Preşedinţia României, adăugând că ”aici nu e pe toane, ci pe regulamente”, răspunzând astfel solicitării formulate de Monica Macovei de a fi inclusă în procesul de selecţie a candidatului dreptei.