Aduși la disperare de porcii mistreți care își fac de cap pe terenurile lor, mai mulți săteni din localitățile Fulga, Sălciile și Ciorani au recurs la un gest ce cu greu își poate găsi explicații. Sătenii au împrăștiat otravă împotriva mistreților pe câmpurile agricole, sperând în felul acesta că porcii sălbatici nu vor mai da iama în recoltele lor.

Niciunul dintre ei nu s-a gândit, însă, că peste respectivele terenuri vor mai trece și alte animale. Zeci de câini ai ciobanilor din zonă au sfârșit în chinuri groaznice, cadavrele lor fiind descoperite terenurile agricole dintre Sălciie și Boldești Grădiște.

„Supărați că le distrug culturile agricole, niște săteni au dat cu o soluție otrăvitoare pe pământ, cel mai probabil pentru mistreți. Din păcate, victime nevinovate au căzut câinii, care au inhalat nenorocirea aia”, a declarat pentru observatorulph.ro un localnic revoltat de cele întâmplate.

Poliția și DSV Prahova au fost sesizate de jurnaliștii de la Observatorul de Prahova, iar ancheta este în plină desfășurare.