Macao, noua capitala a jocurilor de noroc

Macao, noua capitala a jocurilor de noroc

Perla asiatica a cazinourilor a detronat Las Vegasul la incasari.

Orasul Macao a devenit oficial noua capitala mondiala a jocurilor de noroc, detronand mult mai celebrul Las Vegas, gratie incasarilor superioare inregistrate anul trecut.

Potrivit datelor publicate marti, cazinourile din Macao, oras aflat sub administratia regimului de la Beijing, au avut in 2006 incasari de 7,2 miliarde de dolari, in timp ce acelea din Las Vegas au strans doar 6,6 miliarde de dolari.

La ora actuala, majoritatea celor care vin sa-si incerce norocul in Macao sunt chinezi, dar orasul este intr-o continua dezvoltare, ceea ce va atrage tot mai multi turisti straini.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fosta colonie portugheza, orasul a fost retrocedat Chinei in 1999, devenind regiunea administrativa speciala Macao, avand acelasi statut ca si Hong Kongul. Pasul care a influentat decisiv viitorul orasului a fost abolirea, doi ani mai tarziu, a monopolului pe cazinouri detinut pana atunci de miliardarul Stanley Ho.

Aceasta masura a declansat o adevarate goana dupa aur, marile nume din industria de profil grabindu-se sa-si faca intrarea in aceasta foarte promitatoare regiune. Primul cazinou strain, cel al americanilor de la Sands, a fost inaugurat in 2004, iar de atunci incoace s-au realizat multe alte proiecte majore.

Asa se face ca astazi poti vizita in Macao adevarate complexuri cu cazinouri, hoteluri si restaurante apartinand unor companii precum Wynn sau MGM Mirage. Cel mai recent este Wynn Macao, deschis in septembrie, care are un cazinou cu 200 de mese, un hotel cu 600 de locuri si mai multe restaurante.

Zona de cinci stele

Proiecte de miliarde pentru milioane de turisti

Autoritatile din Macao au ambitii inca si mai mari. In prezent se munceste pe rupte la constructia a ceea ce va fi practic un nou oras. Este vorba despre o zona de peste 100.000 de metri patrati, recuperati din mare, si cunoscuta sub numele de Cotai. Aici se vor ridica zeci de cladiri, mai exact hoteluri de cinci stele si cazinouri pe masura.

Printre acestea, cel mai spectaculos se anunta a fi proiectul „Sheldon Adelson”, care va deschide o replica a faimosului cazinou Venetian din Las Vegas, dotat cu canale si gondole. Ansamblul va avea 750 de mese de joc, 3.000 de camere de hotel, costul proiectului fiind de 2,3 miliarde de dolari.

Daca, in 2006, numarul de turisti a fost de 22 de milioane, din care 60a chinezi, autoritatile spera ca anul acesta sa se ajunga la 25 de milioane de vizitatori.