Consilierii locali municipali din Mangalia au adoptat, astăzi, într-o şedinţă de îndată, proiectul de hotărâre privind programul evenimentelor propuse pentru anul în curs, în staţiunile din sudul litoralului. Sezonul estival va fi deschis în Portul Turistic Mangalia, în noaptea de Înviere unde peste 4000 de localnici și turiști vor lua "Lumina de la malul mării". 

Potrivit reprezentanţilor Protoieriei Mangalia, Lumina Sfântă va fi adusă de către un preot de la Catedrala Arhiepiscopiei Tomisului, chiar înainte de miezul nopţii. Enoriaşii vor primi, gratis, din partea primăriei, peste 4000 de cutiuţe de pască, precum şi lumânări tip candelă. Protoiereul Mangaliei, Vasile Cârlan, a precizat că manifestarea religioasă este un eveniment cu tradiţie în oraşul de la malul mării, iar Protoieria şi Primăria Mangalia se ocupă de buna desfăşurare a manifestării religioase. 

Consilierii locali au mai aprobat "1 Mai Tunning Fest", care va marca, oficial, deschiderea sezonului turistic 2017. Expoziţia de tuning auto-moto se va desfăşura în Portul Turistic Mangalia, în perioada 29 aprilie – 1 mai, la eveniment fiind aşteptate câteva mii de iubitori ai sportului cu motor. Vor fi expuse peste 100 de maşini cu diverse modificări spectaculoase, care vor încânta publicul prezent prin execuţiile piloţilor cu experiență. 

Printre alte evenimente programate în această vară, în cele șase staţiuni ale Mangaliei se numără Carnavalul copiilor, Concertul Europa FM, Ziua Marinei, Zilele Mangaliei, Ziua Recoltei. La aceeaşi şedinţă de Consiliu, s-a aprobat Regulamentul pentru organizarea serviciilor publice de salvamar, în Mangalia şi staţiunile aferente, pe durata sezonului estival 2017.

 

 

Te-ar putea interesa și: