Lumea stă pe ghimpi. Au prezentat planul de atac al lui Putin

Lumea stă pe ghimpi. Au prezentat planul de atac al lui PutinSursa: pixabay

HÜRRIYET. Ochii întregii lumi s-au îndreptat încă o dată spre frontiera dintre Rusia şi Ucraina. Pentru că ştirile care ne parvin din regiune ne fac să vorbim din nou despre posibilitatea unei confruntări. Oficiali din cadrul serviciilor secrete ucrainiene susţin ca la începutul anului 2022 vor fi lansate atacuri aeriene şi maritime complexe.

Cu tot avertismentul transmis zilele trecute de oficialii americani aliaţilor lor că ameninţarea venită din partea Rusiei este o "ameninţare foarte reală", în criza care a atins cel mai înalt nivel nu pare a se găsi soluţie.

Chiar dacă Rusia, care a comasat trupe la frontiera cu Ucraina, respinge aceste supoziţii, un scenariu de a ocupa această ţară este prezentat cu voce tare de o perioadă de timp. Ultima supoziţie a serviciilor secrete ucrainiene a făcut ca toate privirile să se îndrepte încă o dată spre această regiune. Oficialii ucrainieni susţin că la începutul anului 2022, Moscova va lansa un atac complex, atât din aer, cât şi de pe mare.

Kirilo Budanov, şeful spionajului militar ucrainean, în interviul acordat Military Times, spune că la frontiera de vest, Kremlinul a mobilizat 92 de mii de militari şi că în luna ianuarie sau februarie va lansa un atac complex. Budanov susţine că atacurile vor implica pe lângă atacurile aeriene, şi asalturi cu vehicule amfibii lansate din porturile Odesa şi Mariupol.

Au publicat harta

Serviciile secrete ucrainiene au publicat o hartă care detaliază modul în care se va finaliza ocupaţia; forţele ruseşti vor înainta din nord, est şi sud către interiorul ţării.

Oficial american: Harta este realistă

Michael Hofman, director în cadrul Centrului de Analiză a forţelor navale ale SUA, departamentul cercetări asupra Rusiei, într-o postare pe Twitter precizează că harta este realistă.

"Prioritatea lor este dezinformarea"

De asemenea, Budanov a precizat că prioritatea Moscovei este ca prin campanii de dezinformare să crească presiunea internă asupra guvernului ucrainean, dar că în cazul în care aceste tactici nu vor duce la schimbarea guvernului de la Kiev, se va apela la opţiunea militară.

 Respinsese şi în 2014

Kremlinul respinge în mod hotărât ştirile că ar masa trupe în regiune. Dar şi în anul 2014 Rusia a respins supoziţiile privind astfel de acţiuni, dar mai apoi a anexat Crimeea. De atunci, cu fiecare ocazie a fost amintit sprijinul pe care Putin îl acordă separatiştilor din estul Ucrainei faţă de guvernul ucrainean sprijinit de Occident.

 Criza a început cu acea mişcare

Criza care a adus faţă în faţă Rusia şi Ucraina a început prin refuzul preşedintelui de atunci al Ucrainei, Viktor Ianukovici, de a semna Acordul de parteneriat cu Uniunea Europeană. (Rador)

Ne puteți urmări și pe Google News