Evenimentul Zilei > Actualitate > Lumea interlopă fierbe. Mircea Nebunu, amenințat. Poliția s-a mobilizat
Lumea interlopă fierbe. Mircea Nebunu, amenințat. Poliția s-a mobilizat

Lumea interlopă fierbe. Mircea Nebunu, amenințat. Poliția s-a mobilizat

Mai mulți interlopi din Oradea și Cluj au fost ridicați de mascații de la trupele speciale și duși la audieri.

Lumea interlopă fierbe. Din informațiile EvZ rezultă că aproximativ 30 de persoane au fost ridicate din barul Vegas, de pe Piatra Craiului, de pe DN 1. Localitatea este amplasată pe cel mai important drum strategic din vestul țării.

Polițiștii clujeni care au participat la acțiune au declarat pentru EvZ că cele 24 de persoane s-au adunat la solicitarea lui Romulus Markovics, zis și Romi Neguș, un interlop din zona Bihor. Acesta a fost eliberat din închisoare unde a executat o pedeapsă pentru tentativă de omor.

„S-au adunat brigăzile din Bihor și Turda Cluj. Au venit ca să pună își facă poze și să transmită mesajul că ei sunt pregătiți. Din ceea ce știm noi este că se pregătește o luptă cu cei din gruparea Sportivilor, din București, și cu Mircea Nebunul”, a spus un polițist. Întâlnirea de la Piatra Craiului arată că lumea interlopă fierbe.

La acțiunea Poliției Române au participat și luptători din cadrul Serviciilor de Acțiuni Speciale din Bihor și Cluj. În așteptare erau și aproximativ 20 de jandarmi de la Gruparea Mobilă Cluj a Jandarmeriei Române. Toată această manifestare de forțe arată că interlopii se pregăteau de ceva mai de amploare, dar au renunțat. Cel puțin pentru moment. Toate persoane identificate au fost duse la audieri la Poliția Oradea.

De la Turda, susțin polițiștii, au participat mai mulți interlopi locali, mulți dintre ei cu caziere impresionante.

Ce îi transmite Neguș nașului său, Mircea Nebunu

Interlopul Romulus Markovics este finul lui Mircea Băluș, zis și Mircea Nebunu, șeful de necontestat al Clanului Sportivilor. Încă nu este foarte clar de la ce anume s-au certat cei doi, dar este cert faptul că Neguș a lansat un mesaj de amenințare pe Facebook. Filmarea este dovada că lumea interlop fierbe și va urma o bătaie „care pe care”.

„Vreau să vă spun ceva. Prietenii ăștia ai mei din țară. Nu mai sunt prieten cu Mircea Nebunu. Pe mine să nu mă mai sunați pentru Mircea Nebunu că a făcut așa și a zis așa. Ăștia de la Oradea, frații mei, care sunteți frații mei, nu umpluturile. Toate lumea să îi dați block. Dacă vă prind pe unul că îl aveți la prieteni, vă mutați la București, în Berceni. Toți să îl blocați pe Mircea Nebunu, și lumea din jur, știți ce zic, cei din jur, de acolo de la București. Block”, a spus Markovics.

În continuare, interlopul de la Bihor a explicat de ce s-a certat cu nașul său. ”Nu am ce să îți reproșez ție Micea. Știi de ce, fratele meu? Pentru că nu ai cuvânt. Când îți spui cuvântul undeva, trebuie să ai cuvânt. La noi la Oradea, așa se poartă … Numai așa că ești nașul meu, te-am considerat fratele meu, închidem ochii, dar stricăm prietenia. Am fost fratele tău la orice necaz. Primul te-am sunat. Să vin? Știm amândoi ce zic”, a mai comentat Markovics.

Cine e Mircea Nebunu? Lumea interlopă fierbe.

Mircea Băluș, zis Mircea Nebunu, este șeful Clanului Sportivilor. Această grupare este pe lista neagră a Poliției Române, fiind supravegheată non stop.

În 2019, Mircea Nebunu, a descins cu 80 de bătăuși în mall-ul din Băneasa pentru a-i aplica o corecție rivalului Mircea Ursu. Bătaia a fost planificată imediat după confruntarea sângeroasă din piața Constituției.

Vali, fratele lui Nebunu a făcut și un anunț pe FB în acest sens: “Tu-mi zici mie că nu mă duc în Centrul Istoric, că nu mă duc nu știu unde?! Vezi…(bip!)… cum vorbești, că să moară familia mea dacă n-o stricăm rău de tot! Vezi că o stricăm rău de tot, cu toate prăduielile tale și ce faci pe unde stai tu pe la gabori prin birouri!”.

Cei doi frați voiau să-i dea o lecție lui Ursu: “Să moară familia mea dacă nu te dau în două-trei secunde! Vezi că eu nu țin cont nici de Mircea, nici de cine vrei tu! Să moară toată familia mea, tu vezi cum vorbești cu mine, să moară familia mea că o să regreți rău de tot! Tu-mi zici mie că nu mă duc în Centrul Istoric, du-te…(bip!)…de-aici, că tu nu ieși de-acolo, de la mall-ul ăla unde stai și cerșești bani de taxi, du-te-n…(bip!)… de fraier! Vezi că eu ți-am vorbit frumos și sari calul, să moară familia mea dacă nu o să-ți pară rău după aia ce-ți fac!”.