Evenimentul Zilei > Politica > Ludovic Orban este în CULMEA FERICIRII. „Victorie aproape totală”
Ludovic Orban este în CULMEA FERICIRII. „Victorie aproape totală”

Ludovic Orban este în CULMEA FERICIRII. „Victorie aproape totală”

După ce Curtea Constituțională a constatat că modificările aduse de Parlament Codului de procedură penală sunt parţial neconstituţionale, președintele Ludovic Orban consideră că acest lucru este asemenea unei victorii a liberalilor.

"Victorie aproape totală la CCR pentru Preşedinte şi PNL. 64 de modificări ale Codului de procedură penală adoptate de majoritatea parlamentară pe repede înainte au fost declarate neconstituţionale, multe dintre ele care erau cu dedicaţie pentru Dragnea şi alţi inculpaţi din coaliţia majoritară", a scris liderul PNL pe Facebook.

Orban a subliniat că este a 27-a sesizare a PNL la care Curtea Constituţională dă dreptate liberalilor şi „opreşte intrarea în vigoare ale unor prevederi neconstituţionale dăunătoare”, menţionând că aşteaptă poziţia Comisiei de la Veneţia în legătură cu acest subiect, care a fost sesizată, de asemenea, de către preşedintele Klaus Iohannis şi PNL.

Curtea Constituţională a României a admis parţial, vineri, sesizările transmise de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, de PNL şi USR, precum şi de preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu proiectul legii pentru modificarea Codului de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii privind organizarea judiciară.

Potrivit unui comunicat al CCR, având în vedere obiectul celor trei sesizări, s-a dispus conexarea acestora.